Læsetid: 1 min.

Stigning i levestandard syd for Sahara

26. juli 2007

Et flertal af afrikanerne i 10 lande syd for Sahara siger i en ny meningsmåling, at de er bedre stillet i dag end for fem år siden. Målingen i The New York Times, som er blevet foretaget af Pew Global Attitudes 2007, er baseret på direkte interview med 8471 voksne i Etiopien, Ghana, Elfenbens-kysten, Kenya, Mali, Nigeria, Senegal, Sydafrika, Tanzania og Uganda. De adspurgte i de fleste lande sagde, at deres finansielle situation er blevet bedre i de seneste fem år. Dog ikke i Elfenbenskysten, Tanzania og Uganda. Den økonomiske vækst i Afrika var sidste år på 5,7 pct. Et stort flertal ser spredningen af aids og andre smitsomme sygdomme som en af de største trusler mod deres tilværelse.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu