Læsetid: 1 min.

Forhandlinger om Kosovo

er kickstartet
11. august 2007

Udsendinge fra USA, EU og Rusland tog i går til Beograd, for at starte en ny runde af forhandlinger om Kosovos fremtid. Trojkaen og EU's Wolfgang Ischinger skal først mødes med den serbiske præsident, Boris Tadic, samt med premierminister Vojislav Kostunica i Beograd. Derefter rejser trioen videre til Pristina for at mødes med de kosovoalbanske ledere i dag. USA kræver, at Kosovo bliver selvstændigt, mens Rusland bakker Serbien op. Russerne siger, at en resolution kun kan blive vedtaget, hvis serberne accepterer den. EU's udsending Ischinger gjorde dog i går klart, at samtalerne bør holdes ud fra den betragtning, at Serbien altså ikke har kontrolleret Kosovo i otte år. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu