Note
Læsetid: 1 min.

Helikopterstyrt og selvmordsangreb

Udland
23. august 2007

10 amerikanske soldater og fire besætningsmedlemmer mistede i går livet, da en Blackhawk-helikopter styrtede ned i det nordlige Irak, meddelte helikoptermissionens hovedkvarter i Tikrit. Ifølge meddelelsen blev helikopteren ikke skudt ned, men forulykkede på grund af mekaniske problemer. Alle ombordværende blev dræbt. Ikke længe efter, at meldingen fra Tikrit blev kendt, slog en selvmordsterrorist til i byen Baijii 180 kilometer nord for Bagdad. Bombemanden kørte en lastbil fyldt med sprængstof, ind i en politistation og dræbte 15 civile og fem politifolk. ritzau

En læge på byens hospital sagde, at flere end 80 mennesker blev såret ved terrorangrebet, det seneste af en bølge af attentater, der har ramt det nordlige Irak.

Amerikanske og irakiske soldater er i gang med en større og længerevarende sikkerhedsoperation i hovedstaden og i et bælte omkring Bagdad for at fjerne oprørske sunnimuslimer og shiitiske militsfolk. Men ekstremistiske bombemænd ser i stedet ud til at have henlagt deres blodige aktiviteter i den nordlige del af landet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her