Note
Læsetid: 1 min.

Kaczynski gennemfører ministerrokade

Udland
14. august 2007

Efter flere ugers politisk krise i Polen skiftede premierminister Jaroslaw Kaczynski i går sit regeringshold ud som optakt til valgkampen forud for det bebudede nyvalg til efteråret. Ud røg ministrene fra de to hidtidige koalitionspartnere, den ultrakatolske, nationalistiske Polske Familiers Liga og det venstrepopulistiske bondeparti Selvforsvar. Ind kom nye ansigter fra Kaczynskis eget nationalkonservative parti, Lov og Retfærdighedspartiet, der nu får ansvaret for områder som fiskeri og byggeri.

"Forandringerne betyder, at koalitionens arbejde er afsluttet," sagde regeringschefen, der ventes at bede sin tvillingbror, præsident Lech Kaczynski, udskrive valg til den 21. oktober, to år før tid. Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her