Merkel verdens mest magtfulde kvinde

Udland
1. september 2007

Forbundskansler Angela Merkel er den kvinde i verden, der har mest magt. Det mener i hvert fald magasinet Forbes, der netop har offentliggjort sin liste over de 100 mest magtfulde kvinder. Merkel topper ligesom sidste år listen, bl.a. pga. sin ledelsesstil ved topmøder. Først står hun fast på sine principper og får G8-lederne til at gå med til at reducere CO2-udslip og andre ting. Senere får hun EU-landene overbevist om en erstatning til traktaten, lyder det i argumentationen. Nummer to på listen er Kinas vicepremierminister, Wu Yi. Condoleezza Rice er nummer fire. ritzau/DPA

Kvinder og magt

Seneste artikler

 • Kvinder uden mænd

  28. juli 2009
  Derfor ligger den tanke også nær, at opstandelsen først og fremmest skyldes, at det nu er det allermest grundlæggende i patriarkatet, der trues, nemlig mænds kontrol over afkommet
 • 'Kønnet alene gør det ikke'

  31. oktober 2008
  Kvindelige kandidater har fyldt meget i den amerikanske valgkamp, men er det et fremskridt for kvindebevægelsen? Den fremtrædende feminist og digter Katha Pollitt fortæller om sin foragt for Sarah Palin, sin støtte til Barack Obama og kaster et tilbageblik på kvindekampens sejre
 • 'Kvinder skal vælge deres mænd med omhu'

  8. marts 2008
  Drop hjemmefronten som magtbastion, lyder opfordringen fra Helle Thorning-Schmidt til de danske kvinder. S-formandens egen ambition er at få medsøstre ind på de 'hårde' politiske poster
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her