Note
Læsetid: 1 min.

Opiumshøst sætter rekord

Udland
28. august 2007

De internationale bestræbelser under ledelse af USA og Storbritannien på at begrænse Afghanistans produktion af opium ser ikke ud til at have den store succes. I går meddelte FN, at Afghanistans produktion af opium, der bruges til fremstilling af heroin, er steget med hele 34 procent på et år.

Den sydlige Helmand-provins, hvor der bl.a. er danske soldater, er blevet verdens største producent af ulovlig narkotika, siger FN's kontor for narko og kriminalitet (UNODC). Salg af opium er med til at finansiere Taleban-militsen, hvis oprør imod den internationale koalition har kostet tusindvis af mennesker livet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her