Læsetid: 1 min.

Voldsom uenighed i Frankrig

28. august 2007

Tilhængere og modstandere af gen-manipuleret mad er så voldsom uenige i Frankrig, at gendarmeriet i weekenden måtte skride ind, skriver den britiske avis The Independent. Hele sommeren har modstandere af gen-mad - miljø-folk og småbønder - invaderet marker og ødelagt genmanipulerede afgrøder. Men gen-planter truer det økologiske sammenbrud, siger modstanderne, desuden bliver landmændene på den måde afhængige af agro-industrien. I lørdags kaldte Frankrigs største landbrugsorganisation til demonstration mod gen-modstanderne, de protesterede også mod, at regeringen ikke skrider mere ind mod ødelæggelsen af afgrøderne. I den sydfranske by Verdun-sur-Garonne brugte politiet tåregas for at forhindre gen-tilhængerne fra at komme i nærheden af gen-modstandernes protestlejr. Den mest kendte blandt modstanderne, José Bové, bærer moustache. "Hvis Bové bliver ved med at ødelægge vore afgrøder, barberer vi hans moustache af," truede gen-tilhængerne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu