Nyhed
Læsetid: 1 min.

14.000 irakiske oprørere skifter side

14.000 oprørere med bånd til al-Qaeda har sluttet sig til Iraks væbnede styrker, hævder landets premierminister
Ifølge den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, har 14.000 oprørere med forbindelse til al-Qaeda tilsluttet sig Iraks hær. Han siger samtidig, at antallet af voldshandlinger i Bagdad er faldet med 75 procent siden februar i år.

Ifølge den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, har 14.000 oprørere med forbindelse til al-Qaeda tilsluttet sig Iraks hær. Han siger samtidig, at antallet af voldshandlinger i Bagdad er faldet med 75 procent siden februar i år.

Karel Prinsloo

Udland
11. september 2007

Over 14.000 krigere, der angiveligt har forbindelse til al-Qaeda, har vendt ryggen til den voldelige oprørskamp og i stedet sluttet sig til Iraks væbnede styrker.

Det sagde den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, i går i en tale til parlamentet i Bagdad.

Samtidig sagde han, at det er 'lykkedes' Irak at undgå at ryge ud i en brutal borgerkrig.

Ifølge Maliki er antallet af voldshandlinger i hovedstaden Bagdad samt i Anbar-provinsen faldet med 75 procent, siden de amerikanske styrker i februar indledte en storstilet sikkerhedsoperation.

Trods fremskridt i de to områder understregede Maliki over for parlamentarikerne, at det er for tidligt at lade de amerikanske soldater forlade landet. Det kræver mere tid og langt mere arbejde, inden de irakiske styrker kan overtage ansvaret for sikkerheden.

'Større indsats, mere tid'

"Vi har stadig brug for en større indsats og mere tid, før vores væbnede styrker kan overtage sikkerheden i alle irakiske provinser fra koalitionsstyrkerne, som på fornem vis har hjulpet os med at bekæmpe terrorismen," sagde den irakiske premierminister. Meldingerne fra Maliki kommer samme dag, som den amerikanske øverstkommanderende i Irak, general David Petraeus, og USA's ambassadør i landet, Ryan Crocker, fremlagde en længe ventet rapport i Kongressen i Washington.

ritzau/AF

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her