Note
Læsetid: 1 min.

1,5 mio. berørt af oversvømmelser

Udland
20. september 2007

Antallet af afrikanere, der er berørt af Afrikas værste oversvømmelser i årtier, er vokset fra en million til 1,5 millioner, oplyste Verdensfødevareprogrammet WFP i går. "Oversvømmelserne rundt om i Afrika rapporteres nogle steder at være de værste i årtier. De breder sig ud over et bælte fra Mauretanien i vest til Kenya i øst," hed det i en erklæring fra WFP. Og oversvømmelserne i Afrika rammer de fattige bønder hårdest, vurderer Folkekirkens Nødhjælp. I Uganda blev de fattige først drevet på flugt fra konflikter om jorden, og nu er de på flugt fra vandet. ritzau

- I dag har mindst 20.000 familier i Amuria og Katakwi i det østlige Uganda mistet alle deres afgrøder, som de skulle til at høste nu, siger Annette Ringgård, Folkekirkens Nødhjælps medarbejder i Uganda.

Mindst 17.000 familiers hytter er faldet sammen eller er ubebølige i Uganda. Så godt som alle latriner er brudt sammen, og brøndene forurenede. Det er den anden høst, at bønderne mister på grund af vejrforholdene.

- De er skrøbelige i forvejen. Og det, vi kan forudsige, er, at der bliver rigtig mange, der kommer til at leve på et minimum. De får behov for fødevarehjælp frem til, man har fået sået igen og fået en ny høst i hus, siger Annette Ringgård til Ritzau.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her