Note
Læsetid: 1 min.

De bosniske serberes præsident død

Udland
1. oktober 2007

Præsidenten for de bosniske serbere, Milan Jelic, døde i går på et hospital i det centrale Bosnien, sagde læger og politikere. Jelic døde pludseligt efter et hjerteanfald. Han blev 51 år. "Det er en trist dag for Republika Srpska," sagde Milorad Dodik, de bosniske serberes premierminister. Jelic blev sidste år valgt for en fireårig periode til præsidentposten. Bosnien består af en muslimsk-kroatisk føderation samt de bosniske serberes Republika Srpska. De to autonome områder blev etableret i forbindelse med 1995-fredsaftalen, der afsluttede tre års krig i Bosnien-Hercegovina.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her