Læsetid: 1 min.

Chile udleverer Perus tidligere præsident

22. september 2007

Den tidligere peruanske præsident Alberto Fujimori vil blive udleveret til Peru, hvor han vil blive retsforfulgt for korruption og menneskerettighedsforbrydelser, meddelte Chiles højesteret i går. Beslutningen, som ikke kan appelleres, vil bringe Fujimori tilbage til sit land syv år efter, at han flygtede fra Peru. Den 69-årige Fujimori flygtede i 2000 til Japan, mens en korruptionsaffære var ved at blive afsløret i Peru. Peru anklager ham bl.a. for at stå bag en massakre på Cantuta Universitet i 1992, som kostede ni studerende livet. Fujimori har siden 2005 siddet i husarrest i Chile. ritzau/AFP

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu