Note
Læsetid: 1 min.

Hæren erobrer flygtningelejr

Udland
3. september 2007

Den libanesiske hær erobrede i går en palæstinensisk flygtningelejr i det nordlige Libanon som kulmination på mere end tre måneders belejring. Mindst 31 militante islamister fra Fatah al-Islam blev ifølge hæren dræbt, da de prøvede at flygte fra Nahr al-Bared-lejren. 11 andre blev anholdt i det endelige opgør om lejren, hvor islamisterne forskansede sig i maj. "Kampen er slut. Den libanesiske hær har erobret de sidste stillinger fra Fatah al-Islam i lejren," sagde en libanesisk sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters.

Hæren satte sit afgørende angreb ind i går morges, da de militante ifølge en libanesisk talsmand "angreb hærens stillinger i et desperat forsøg på at flygte". Kampene omkring den efterhånden totalt ødelagte flygtningelejr brød ud 20. maj og havde frem til i går kostet over 300 mennesker livet. De fleste af flygtningelejrens 40.000 beboere flygtede allerede i maj til en anden palæstinensisk flygtningelejr, men først for over en uge siden blev de militantes familier, der talte 22 kvinder og 41 børn, evakueret. Fatah al-Islam brød ud af en syriskstøttet palæstinensisk gruppe i fjor og tæller også militante fra Saudi-Arabien, Libyen og Syrien. Gruppen deler al-Qaedas ideologi, men har ingen organisatoriske bånd til bin Ladens terrornetværk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her