Note
Læsetid: 1 min.

Khmer Rouges chefideolog anholdt

Udland
20. september 2007

Khmer Rouge-toplederen Nuon Chea er blevet sigtet for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, rapporterede en talsmand fra Cambodjas FN-støttede krigsforbrydertribunal i går. Cambodjansk politi anholdt i går morges Pol Pots håndlanger, den 82-årige og øverste nulevende leder fra det tidligere Røde Khmer-styre. Han blev anholdt i sit hus i Pailin i det nordlige Cambodja og blev fløjet med militærhelikopter til hovedstaden Phnom Penh. Khmer Rouge-lederen anklages for at have været medansvarlig for 1,7 millioner menneskers død.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her