Note
Læsetid: 1 min.

Maliki beordrer uro undersøgt

Udland
3. september 2007

Iraks premierminister, Nuri al-Maliki, iværksatte i går en efterforskning af sidste uges shiamuslimske uroligheder i den hellige by Kerbala, som kostede flere end 50 mennesker livet. Malikis meddelelse kom få timer efter, at den shiamuslimske præst Muqtada al-Sadr opfordrede regeringen til at kulegrave uroen, som mange mener, at al-Sadrs egen Mehdi-milits stod bag. Al-Sadrs tilhængere truede i går med at skride til handling, hvis regeringen afviste deres krav. Ifølge sikkerhedskilder blev uroen i Kerbala skudt i gang, da medlemmer af Mehdi-militsen konfronterede moskévagter, som hører til en rivaliserende organisation.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her