Note
Læsetid: 1 min.

NASA giver Googles fædre landingsplads

Udland
20. september 2007

Just som man er blevet så rig, at frynsegoder synes meningsløse, bliver det sjovt igen for Googles grundlæggere, Larry Page og Sergey Brin,, og direktøren for internatgiganten, Eric Schmidt. USA's rumprogram NASA gav dem i sidste uge ret til for fremtiden at lande deres Boeing 767-200 i lufthavnen Moffett Field i Californien. Lufthavnen ligger kun 6,5 km fra Googles hovedkvarter, og aftalen må have rejst et par spørgsmål blandt Sillicon Valleys øvrige pendlende milliardærer, der er henvist til de almindelige lokale lufthavne. Forklaringen er ifølge NASA, at et firma ejet af de tre har givet rumforskerne lov til at placere måleudstyr i deres fly - og giver desuden en sum til forskningen.

"Det er en win-win situation," siger NASA's talsmand, Steven Zornetzer,, til International Herald Tribune. Andre er skeptiske. "Hvis de laver videnskabeligt arbejde er det ok. Hvis de bare gør det, fordi de er rige og populære, er det ikke okay," siger Lenny Siegel, leder af en lokal miljøorganisation. Da Google-skaberne i 2002 købte flyet, der kan rumme 180 passagerer, slap det ud, at de havde anmodet Boeing om at installere flere dobbeltsenge og hængekøjer i flyet, der hos den amerikanske fabrikant gik under navnet 'the party plane'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her