Note
Læsetid: 1 min.

OECD kritiserer lukket EU-økonomi

Udland
25. september 2007

Den vestelige økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, har udarbejdet sin første rapport om den europæiske unions samlede økonomi. I rapporten opfordrer organisationen EU til at øge tempoet, når det drejer sig om økonomiske reformer, og gøre op med den protektionisme, der fortsat præger mange af EU-medlemslandenes økonomier. "Globaliseringen medfører enorme muligheder for levende og bevægelige økonomier, men straffer omvendt de mindre fleksible. Dertil kommer, at en fortsat hastigere aldrende befolkning vil sætte velfærdssystemerne under pres," lød det fra OECD-generalsekretær, Angel Gurria, da rapporten blev fremlagt i sidste uge. Han sagde videre, at selvom rapportens bedømmelsen af EU grundlæggende er 'positiv' - velstanden er fremkommet gennem den succesfulde implementering af EU's indre marked, og en lang række landes effektive reformer af arbejdsmarkeder er uomtvistelig - så kunne EU snildt gøre det bedre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her