Læsetid: 1 min.

Sverige dropper 30 bistandslande

6. september 2007

Sverige halverer nu antallet af bistandsmodtagere i Den Tredje Verden. Vinderne bliver afrikanske lande som Bukina Faso, Etiopien og Kenya. Taberne bliver stort set alle lande i Asien herunder Pakistan, Sri Lanka og Laos, men også fattige latinamerikanske lande som Peru, Nicaragua og Haiti. Voksende afrikanske økonomier som Sydafrika, Nigeria og Angola vil også miste støtten fra Sverige. Omlægningen er blevet modtaget positivt, men Palme Centret, der støtter menneskeretskampen i Rusland, frygter, at deres samarbejdsorganisationen får svært ved at fortsætte arbejdet, når midlerne forsvinder. Ifølge Sveriges bistandsminister, Gunilla Carlson, handler det ikke om at spare penge, men om at højne effekten. ansp

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu