Nyhed
Læsetid: 2 min.

Tysk sommerhus var bombelaboratorium

Tre tyske unge muslimer var i gang med at fremstille bomber, der kunne have forårsaget 'massive' ødelæggelser. Ingen forbindelse til dansk terrorsag
Udland
6. september 2007
Lufthavnen i Frankfurt-am-Main skulle have været et terrormål og var derfor, som det ses, i går meget stærkt bevogtet.

Lufthavnen i Frankfurt-am-Main skulle have været et terrormål og var derfor, som det ses, i går meget stærkt bevogtet.

Tysk politi slog til mod tre terrormistænkte, efter at de pludselig tirsdag eftermiddag begyndte at blande ingredienser til sprængstof i et sommerhus. De tre personer, var under mistanke for at planlægge terrorangreb mod lufthavnen i Frankfurt og en amerikansk militærbase i Ramstein.

Anholdelserne skete i en landsby i Nordrhein-Westfalen, hvor de tre unge muslimer havde lejet et sommerhus og angivelig var i færd med at fremstille sprængstof. På et pressemøde i går oplyste tysk politi, at man havde holdt sommerhuset i Oberschledorn under observation siden 17. august.

I mandags begyndte de tre terrormistænkte at bringe ingredienser til fremstilling af sprængstof ind i sommerhuset.

"Da vi i går klokken 12.45 blev opmærksom på, at de var begyndt at blande hydroperoxid (brintoverilte), besluttede vi, at en politiaktion måtte fremskyndes," sagde politichef Jörg Ziercke.

Forbundsanklager Monika Harms oplyste sideløbende, at de tre, der alle er i tyverne, sidste år deltog i en militant træningslejr i Pakistan.

Angiveligt al-Qaeda

De tre havde angiveligt forbindelser til terrorbevægelsen al-Qaeda.

Terroraktionen i Tyskland har angiveligt ingen forbindelse til den aktion, Politiets Efterretningstjeneste i Danmark timer forinden havde iværksat i Storkøbenhavn.

Tysk politi slog til, efter at den tyske forbundsanklager tirsdag eftermiddag udstedte anholdelsesordrer mod de tre terrormistænkte. Der blev udløst skud i forbindelse med anholdelserne.

Øjenvidner oplyser, at to af de terrormistænkte blev anholdt i sommerhuset, uden at de gjorde modstand, mens den tredje angiveligt forsøgte at flygte. De tyske myndigheder har holdt de tre under observation i flere måneder. Tysk politi oplyste onsdag, at to af de mistænkte er tyskere, der er konverteret til islam, mens den tredje er både tyrkisk og tysk statsborger.

Lufthavnen i Frankfurt er den mest travle i Tyskland, mens Ramstein 130 kilometer sydvest for Frankfurt er en af de vigtigste amerikanske militære flybaser i udenfor USA. Tyskland har udstationeret soldater i Afghanistan, og landet har været i beredskab med hensyn til terrorangreb på tysk territorium. Hamburg var et af stederne, hvor hovedmændene bag terrorangrebene 11. september 2001 gennemførte deres planlægning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her