Note
Læsetid: 1 min.

USA's storbykvinder i front

Udland
13. september 2007

Flyt til Det Store Æble og giv mændene baghjul. Omtrent sådan konkluderer ny forskning fra New York’s Queens College. For mens kvinder på landsplan i USA stadig kun tjener 75 cents for hver dollar, en mand putter i lommen, tjener deres yngre søstre i landets storbyer nu mere end mænd. I New York er gennemsnitslønnen for kvinder i 20’erne i dag 17 procent højere end deres mandlige kolleger, og i Dallas har kvinderne fået et forspring på hele 20 procent. Ifølge forskerne skyldes skiftet, at en langt større del af de kvindelige jobansøgere har højere uddannelser end deres mandlige konkurrenter. I 2005 havde 53 procent af arbejdende kvinder i New York en universitetsuddannelse sammenlignet med kun 38 procent af mændene. Derudover konkluderer undersøgelsen, at de unge kvinders fravalg af familie spiller en rolle. Kun 45 procent af kvinderne i New York gifter sig. Det tal er 61

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her