Note
Læsetid: 1 min.

Danske pensionspenge støtter Burmas junta

Udland
4. oktober 2007

4,4 millioner danskere, som har pensionsopsparing i ATP, støtter inddirekte militærjuntaen i Burma.

ATP har nemlig aktier for næsten en milliard kroner i det franske olieselskab Total, som samarbejder med juntaen om at udvinde naturgas. Det skrev Nyheds-avisen onsdag. "Total udvinder gas sammen med det statslige burmesiske olieselskab, der kontrolleres af militærregimet. Militærregimet tjener omkring 2,3 milliarder kroner om året på Total, viser en rapport. Total er med til at opretholde militærregimets magt i Burma," siger Penny Davies, som er formand for Den Svenske Burmakomité. ATP har ikke planer om at sælge aktierne. Fondsdirektør Bjarne Graven siger, at Total er blevet grundigt undersøgt og overholder internationale konventioner. "Vi ser med stor bekymring på militærjuntaens overgreb på befolkningen. Men hverken Danmark, EU eller FN har vedtaget nogen handelsblokade mod Burma, og det er ikke ATP's opgave at føre en selvstændig udenrigspolitik," siger Bjarne Graven.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her