Læsetid: 1 min.

Drikkevand i Oslo skal koges

20. oktober 2007

Risikoen for forgiftning er lille, men alligevel skal knap en halv million indbyggere i Oslo i de kommende uger koge al drikkevand. Det anbefalede kontoret for vandhygiejne i Oslo i går, efter at der er fundet små mængder af Cryptosporidium-parasitten i drikkevandet. Parasitten blev fundet i fire ud af 22 vandværker, der forsyner størstedelen af den norske hovedstad med vand. Myndighederne havde frygtet det værste, efter at der opstod mistanke om den mere aggressive Giardia-parasit. Begge parasitter fører til alvorligt maveonde og diarré. Myndighederne har endnu ingen anelse om, hvor Cryptosporidium-parasitten kommer fra. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu