Note
Læsetid: 1 min.

Fredsaftalepå plads

Udland
27. oktober 2007

Fire oprørsgrupper i det uroplagede afrikanske land Tchad skrev sammen med regeringen torsdag under på en fredsaftale, som skal stoppe en årelang væbnet konflikt. Aftalen giver amnesti til medlemmer af oprørsgruppen og forpligter parterne i konflikten til at løslade alle fanger. Oprørerne fik samtidig ret til at danne politiske partier, og de bliver også indlemmet i regeringssamarbejdet. Deres medlemmer får ret til at gå ind i militæret og i sikkerhedsstyrkerne. Aftalen blev skrevet under med lederen af nabolandet Libyen, Muammar Gaddafi, som mægler i byen Sirte, hvor også Sudans præsident, Omar al-Bashir, var til stede.

ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her