Note
Læsetid: 1 min.

Ingen kvinder i parlamentet

Udland
30. oktober 2007

Lørdagens parlamentsvalg i det olierige Oman blev til en kæmpe skuffelse for golfstatens kvinder, idet ikke en eneste blev indvalgt. "Jeg er skuffet over resultatet, men vi må respektere vælgernes beslutning," siger en af de to kvinder, der var blandt de 84 medlemmer af det afgående parlament. Det er sjette gang, Oman gennemfører valg til Shurarådet, og at kvinder ikke for længst har fundet en naturlig plads i vælgernes bevidsthed, har nu fået kvindegrupper til at kræve et kvotesystem indført. Andre kvinder finder, at denne form for positiv særbehandling grænser til diskrimination.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her