Læsetid: 1 min.

Ingen kvinder i parlamentet

30. oktober 2007

Lørdagens parlamentsvalg i det olierige Oman blev til en kæmpe skuffelse for golfstatens kvinder, idet ikke en eneste blev indvalgt. "Jeg er skuffet over resultatet, men vi må respektere vælgernes beslutning," siger en af de to kvinder, der var blandt de 84 medlemmer af det afgående parlament. Det er sjette gang, Oman gennemfører valg til Shurarådet, og at kvinder ikke for længst har fundet en naturlig plads i vælgernes bevidsthed, har nu fået kvindegrupper til at kræve et kvotesystem indført. Andre kvinder finder, at denne form for positiv særbehandling grænser til diskrimination.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu