Note
Læsetid: 1 min.

'Katastrofale konsekvenser, hvis I angriber'

Udland
30. oktober 2007

Irak advarede i går om, at et storstilet, tyrkisk militærfremstød mod kurdiske oprørsbaser i Nordirak ville have 'katastrofale' følger, og anklagede Ankara for ikke at være lydhør over for de fredsudspil, der er fremsat for at løse krisen. Den irakiske udenrigsminister, Hoshyar Zebari, betegnede den stadigt mere anspændte situation langs den tyrkisk-irakiske grænse for "dødsens alvorlig", og sagde, at Bagdad er ved at være "ekstremt nervøs og bekymret" over Tyrkiets militæropbygning i området. Tyrkiet har truet med at angribe baser i Nordirak, der tilhører Det Kurdiske Arbejderparti.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her