Læsetid: 1 min.

Monsanto og Bayer i fokus

4. oktober 2007

Mere end 416.000 børn heraf næsten 225.000 under 14 år arbejder i den indiske produktion af bomuldsfrø. Det viser en ny rapport gennemført af blandt andet OECD, der også konkluderer, at tallet har været støt stigende siden 2003. Ifølge rapporten er 13 indiske firmaer samt de to store multinationale frøproducenter Monsanto og Bayer involveret i denne "moderne form for børne-slaveri". Den største af de indiske frøproducenter Nuziveedu, Raasi, Ankur og Mahyco - joint venture partnere med Monsanto - benytter sig af omkring 200.000 børn, der er ansat af de bønder, der leverer frø til virksomheden. Ifølge lederen af undersøgelsen, Davuluri Venkateswarlu, tyder alt på, at både tyske Bayer og amerikanske Monsanto er vidende om, at deres underleverandører benytter børnearbejde.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu