Læsetid: 1 min.

Nicolas og Cecilia Sarkozy skal skilles

16. oktober 2007

Skal de eller skal de ikke? Rygtestrømmen var massiv og selv de normalt yderst tilbageholdende franske medier kunne ikke stå for presset i går, da alle verdens medier med basis i anonyme 'kilder fra Elysée Palæet' i weekenden kunne berette, at den franske præsident Nicolas Sarkozy er ved at blive skilt fra sin hustru, den smukke og fraværende Cecilia. Præsidenten har selv hjulpet til ved under en rugbykamp i sidste måned at have betroet til den georgiske præsident, at han var ved at "forberede sig på livet som ungkarl". Men ellers er det først og fremmest Cecilia Sarkozys systematiske fravær ved sin mands side, der har sat gang i historierne. Først var der et afbud til en hamburger- og hotdog-middag med familien Bush i USA i sommer, dernæst et tæt mediedækket no-show i Bulgarien for to uger siden, da præsidentfruen ellers skulle have modtaget folkets hyldest for sin rolle i befrielsen af fem bulgarske sygeplejersker fra libysk fangenskab. Ved weekendens rugbykamp mellem England og Frankrig var præsidenten også alene som tilskuer. Men også fruens egne udtalelser om, at livet som førstedame var "kedeligt" og "ikke for hende" og det faktum, at parret ikke er flyttet ind i præsidentpalæet sammen, har bidraget til antagelserne om skilsmisse. Ifølge den franske erhvervsavis La Tribunes internetudgave mandag vil en skilsmisse blive officielt meddelt ved en retsinstans onsdag. Og magasinet Le Nouvel Observateur skrev på sin hjemmeside i går, at en "officiel separation" allerede ville træde i kraft mandag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu