Note
Læsetid: 1 min.

Nigeria vil genforhandle energikontrakter

Udland
25. oktober 2007

Regeringen i Nigeria kigger 'de generøse' kontrakter med internationale energiselskaber efter i sømmene, skriver Financial Times. Præsident Umaru Yar'Adua har ansat den tidligere generalsekretær for OPEC Rilwanu Lukman som rådgiver. I en tale til statens olieselskab NNPC, sagde Lukman om aftalerne med de internationale selskaber:

"Vi har haft frugtbare relationer med dem i mange år, og det ønsker vi fortsat. Men vi må se, hvordan landet ligger nu, og på hvilke måder vi kan gøre relationen mere gensidigt fordelagtig". Nigeria er et af de mest energirige lande i verden, men i store områder har befolkningen ikke adgang til elektricitet. Nigeria har aftaler med giganter som ExxonMobil, Royal Dutch Shell og Chevron. nan

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her