Note
Læsetid: 1 min.

Rapport: 'Blackwater blev ikke beskudt'

Udland
8. oktober 2007

Efter at have undersøgt sagen fastslår Iraks regering nu, at amerikanske sikkerhedsvagter fra selskabet Blackwater dræbte 17 mennesker i Bagdad under et uprovokeret skydeorgie i Bagdad. En talsmand for regeringen sagde, at den kommission, som blev nedsat af premierminister Nuri al-Maliki, ikke har fundet nogen beviser for, at det private amerikanske sikkerhedsfirma var under beskydning, da det åbnede ild mod civile irakere. Skyderiet opstod i det vestlige Bagdad, hvor Blackwater stod for beskyttelsen af en række biler med folk fra den amerikanske ambassade.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her