Note
Læsetid: 1 min.

Tyrkiets regering klar til at rykke ind i Irak

Udland
16. oktober 2007

Den tyrkiske regering bad i går parlamentet om tilladelse til at indlede angreb på kurdiske separatister i Nordirak. Det sker officielt for at nedkæmpe kurdiske oprørere, der har deres baser i regionen, men samtidig sender Tyrkiet en klar besked til Washington, om at det ikke lader sig tryne i striden på ord om et historisk tyrkisk folkedrab på armeniere. Regeringstalsmand Cemil Cicek sagde, at Tyrkiet fortsat håber, at en militær aktion mod de anslået 3.500 kurdiske separatister i Irak ikke bliver nødvendig. Tyrkiets parlament ventes at vedtage lovforslaget onsdag.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her