Nyhed
Læsetid: 1 min.

140 pressefolk anholdt i Pakistan

Pakistans præsident Musharraf rejste i går til Saudi-Arabien, mens myndighederne hjemme løslod tusinder af aktivister. Samtidig blev 140 pressefolk anholdt
Udland
21. november 2007

Pakistan løslod i går tusinder af advokater og oppositionsaktivister, der blev anholdt, da præsident Pervez Musharraf indførte undtagelsestilstand den 3. november.

Samtidig blev over 140 pressefolk imidlertid anholdt under en demonstration i havnebyen Karachi mod undtagelsestilstanden og de restriktioner, medierne er blevet underlagt.

Imens ankom Musharraf til Saudi-Arabien, hvor hans gamle ærkefjende, den tidligere premierminister Nawaz Sharif, lever i eksil. Det har skabt spekulationer i Pakistan om, hvorvidt Musharraf under besøget vil række hånden frem mod Sharif, som han selv afsatte ved et ublodigt kup i 1999.

Men redaktør Najam Sethi fra Daily Times mener, at Musharraf vil bede kong Abdullah forlænge Sharifs eksil i Saudi-Arabien.

"Det sidste, Musharraf ønsker, er, at Nawaz Sharif vender tilbage til Pakistan i det aktuelle højspændte politiske klima," siger Sethi.

Selv om Musharraf er kommet på kollisionskurs med en anden tidligere premierminister Benazir Bhutto, håber han fortsat på en magtdelingsaftale med hende, vurderer redaktøren.

Bhutto, der vendte hjem fra eksil den 18. oktober, har i måneder forhandlet med Musharraf.

Men efter hendes hjemkomst og ikke mindst efter, at Musharraf indførte undtagelsestilstand, har hun lagt afstand til ham og udelukket, at hun kan tjene som premierminister under ham.

Musharraf er i det hele taget under pres fra både oppositionen og Vesten for at ophæve undtagelsestilstanden og sikre, at det planlagte parlamentsvalg den 8. januar kan afvikles frit og retfærdigt.

Som et tegn på, at undtagelsestilstanden er ved at blive lempet, meddelte talsmand for Pakistans indenrigsministerium Javed Iqbal Cheema, at 3.400 personer er blevet løsladt, og at yderligere 2.000 vil blive løsladt snart.

Pakistans regering sagde, at også den fyrede præsident for højesteret Muhammad Chaudhry og 13 andre højesteretsdommere, der har været i husarrest siden 3. november, frit kunne forlade deres hjem.

Det afviste en af dommerne dog. Højesteretsdommer Rana Bhagwandas sagde, at politi fortsat bevogter boligerne. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her