Læsetid: 1 min.

500.000 indiske tekstilarbejdere fyret

29. november 2007

Det sendte chokbølger gennem Indien, da kinesiske tekstilproducenter for et par år siden begyndte at underbyde på de traditionsrige bryllupssarier, men nu kradser krisen for alvor i Indiens traditionelle hovedindustri, tekstilindustrien. Landets næststørste arbejdsgiver lider nu så meget under faldende eksport, at omkring en halv million arbejdere har mistet deres job, bare i år. Alene i april måtte 35.000 sige farvel til deres indtægtsgrundlag. Eksporten er faldet med over 18 procent i år, primært på grund af den stærke rupee. Krisen har ikke mindst ramt de virksomheder, der eksporterer til USA, hvor den lave dollar reducerer efterspørgslen yderligere. "Mange af de store producenter har måttet skære op imod 40 procent af deres omkostninger for at imødegå fortsat fald," fortæller Vivek Kumar, salgsdirektør for Maya Exports, der eksporterer tøj til USA. Ikke alene fabriksarbejderne og skrædderne vil blive ramt, hvis eksportfaldet fortsætter, men også de millioner, der arbejder i bomuldsproduktionen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu