Note
Læsetid: 1 min.

Amerikanske soldater begår selvmord

Udland
16. november 2007

Det er farligere for en amerikansk soldat at være vendt hjem fra krigene i Irak og Afghanistan, end det er at være på slagmarken. Ifølge nye opsigtsvækkende tal er der nemlig flere amerikanske veteraner fra de to krige, der har taget deres eget liv, end der er døde i felten, rapporterer The Times, der refererer til et program på den amerikanske tv-station CBS. De nye tal viser, at 6.256 amerikanske veteraner begik selvmord i 2005, hvilket svarer til 17 om dagen. Til sammenligning er der dræbt 3.863 amerikanske soldater i Irak siden invasionen i 2003, hvilket svarer til 2,4 om dagen. ritzau

Ikke alle kommer sårede tilbage fra krigen, men bundlinjen er, at ingen kommer hjem uforandrede, siger tidligere marinesoldat og stifter af Irak og Afghanistan Veteraner for Amerika, Paul Rieckhoff, ifølge The Times.

Den amerikanske hær bliver beskyldt for at dække over omfanget af det, der kaldes en "epidemi med mentale sygdomsproblemer".

- Ingen ønsker at lave en officiel optælling. De vil ikke have, at det sande antal ofre bliver kendt, sagde Mike Bowman, far til en 23-årige soldat, der begik selvmord i 2005, til CBS.

Der er i alt 25 millioner veteraner i USA, hvoraf 1,6 millioner af dem har været i krig i Irak eller Afghanistan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

En korrektion som burde fremgå : "Til sammenligning er der dræbt 3.863 amerikanske soldater i Irak".

En "snu" måde at registrere eller nedbringe dødstallet af amerikanske soldater på ved at tælle dræbte på Irakisk jord.

Dette tal afspejler ikke realiteten. Til tallet skal tillæges antal døde soldater som følge af kvæstelser i kampe på Irakisk jord, men som hastigt er flyttet til Quwait, hvor de er afgået ved døden, og derfor ikke er indenholdt i det officielle dødstal på åbenbart 3.863 mennekser.

Endvidere afspejler selvmordsraten, at busk regeringen, ikke har gennemtænkt alle konsekvenser ved at sende børn i krigszoner.

mvh. Bahram