Læsetid: 1 min.

'Køb ingenting-dag'

15. november 2007

Kan du komme igennem en hel dag uden at købe noget? Det får du mulighed for at prøve i slutningen af måneden, hvor NGO'er i 65 lande opfordrer til at gå julen i møde med en global Køb ingenting-dag den 24. november. Det er 15. gang, at der afholdes et døgns shopping-strejke, og ifølge arrangørerne har klima-krisen og responsen fra 'den grønne kapitalisme' kun gjort dagen mere vigtig.

"Nu er alle enige om, at det er tid til handling, men der bliver snakket så meget om at købe CO2-aflad, sparepærer og hybrid-biler, at vi helt har glemt den egentlige årsag til vores miljøproblemer: at vi forbruger alt for meget," siger Kalle Lash fra den amerikanske aktivistgruppe Adbusters. Arrangørerne opfordrer til at alle bruger fantasien. Tidligere aktionsdage har blandt andet budt på offentlig kreditkort-klipning og gade-terapi for 'shopaholics'. Læs mere på www.adbusters.org.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu