Note
Læsetid: 1 min.

Ny forhandlingsrunde sat i gang

Udland
27. november 2007

Topforhandlere fra Serbien og Kosovo indledte i går endnu en forhandlingsrunde om den fremtidige status for den serbiske provins, hvor langt størstedelen af indbyggerne er etniske albanere. Der var på forhånd kun svage forhåbninger om, at mødet ville føre til et gennembrud i de fastlåste forhandlinger, som ifølge tidsplanen skal ende med et resultat senest 10. december. Det tre dage lange forhandlingsmøde i Baden nær Wien finder sted under ledelse af EU's trojka og repræsentanter for USA og Rusland. Parterne skal ved tidsfristens udløb indlevere en rapport til FN's generalsekretær, Ban Ki-Moon. "Det er klart, at det ideelle vil være en aftale, men det ser desværre ikke sandsynligt ud inden tidsfristens udløb," sagde den europæiske forhandler, Wolfgang Ischinger. De to parter er indtil nu ikke nået til enighed om Kosovos fremtid, og provinsens 1,8 millioner etniske albanere er ved at forberede sig på en løsrivelse uden en aftale med serberne. Kosovos præsident, Fatmir Sejdiu, insisterede i går på, at "uafhængighed er hovedmålet".

ritzau/AFP

Serie

Krig på Balkan

Seneste artikler

 • Æresbegreber stopper Kosovo-domme

  7. juli 2008
  Ingen vil vidne i sagerne efter det blodige etniske opgør i 2004, hvor snesevis af serbere blev dræbt, og hundredevis af serbiske huse og flere ortodokse kirker blev sat i brand
 • Brug for ægte ledere

  22. marts 2008
  SEJDI HALILI er en gammel mand i det nordlige Albanien, far til otte sønner. Han har en gåsehuds-smuk historie at fortælle
 • Voldsomme uroligheder i Nordkosovo styres fra Beograd

  18. marts 2008
  I går satte det serbiske mindretal i byen Mitrovica ild til FN-biler, kastede med sten og affyrede granater, efter at det besatte domhus i byen var blevet ryddet af de internationale styrker. Ifølge kilder fra både Serbien og Kosovo koordinerer den serbiske regering urolighederne
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her