Læsetid: 1 min.

BP møder voldsom klimakritiki Canada

20. december 2007

De reklamerede ellers med, at de nu var Beyond Petroleum, men ifølge internationale miljøbevægelser er benzinselskabet BP tværtimod medvirkende til 'den værste klimaforbrydelse i historien' i de canadiske skove. BP har nemlig ændret holdning til spørgsmålet om udvinding af oliesand - olie i en grov blanding af bitumen, vand, sand og ler - og vil nu investere næsten 15 milliarder kroner i at nå til de dyre dråber i et skovområde på størrelse med England og Wales. Det har nu kastet virksomheden ud i en kamp på ord med Greenpeace. "BP har i de seneste år gjort meget for at promovere sine grønne ambitioner. Ved at kaste sig over oliesand bliver de aktører i den værste klimaforbrydelse i historien, og deres grønne skær er helt væk," siger Mike Hudema fra Greenpeace. Hvor det koster 29 kilo CO2 at udvinde en tønde almindelig olie, koster det 125 kilo at producere tilsvarende mængder af oliesand. Canada mener at have 175 milliarder tønder olie i sandet under Alberta. Hvis det viser sig at være sandt, er Canada det næstmest olierige land i verden, kun overgået af Saudi-Arabien.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu