Note
Læsetid: 1 min.

EU uklar i sag om retten til at strejke

Udland
19. december 2007

Fagforeninger må ifølge EU’s regler gerne strejke for at tvinge firmaer til at skrive under på en overenskomst. Men ikke altid. EU’s domstol i Luxembourg tog tirsdag stilling til en længe ventet sag om retten til at strejke. Sagen stammer fra Sverige og har også konsekvenser for Danmark. Domstolen måler retten til at udveksle tjenesteydelser i forhold til retten til at bruge faglige kampskridt på arbejdsmarkedet, som både danske og svenske fagforeninger gør. De svenske fagforeninger gik ifølge domstolen for langt med strejkerne.

Danske eksperter nærlæste i går dommen for at vurdere, hvad dommen betyder for danske forbund.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her