Note
Læsetid: 1 min.

Fortsat kaos om regeringsdannelse

Udland
4. december 2007

Lederen af de belgiske flamske Kristne Demokrater, Yves Leterme, har opgivet sit forsøg på at danne en ny koalitionsregering. Landet har således fortsat ingen ny regering på trods af at valget fandt sted 10. juni. Leterme meddelte fredag den belgiske Kong Albert, at alle forsøg på at finde et regeringsgrundlag, der vil være acceptabelt for både de flamske hollandsk-talende og de fransk-talende politikere er slået fejl. Det er uvist, hvad kongens næste træk vil være, og imens fortsætter veteranen, den fungerende premierminister Guy Verhofstadt, med at lede landet, selvom han tabte valget i sommer, og oppositionslederen gennem otte år, Leterme, faktisk vandt 30 nye pladser i det 150-mand store parlament. Walonerne udgør 40 procent af den 10,5 millioner store belgiske befolkning, mens flamlænderne, som geografisk hører hjemme i det nordlige Belgien, udgør de resterende 60 procent. Gennemsnitligt er flamlænderne betydeligt mere velstående end den fransktalende minoritet. Intet parti har indtil videre formået at slå politisk bro mellem de to regioner. AG

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her