Læsetid: 1 min.

Google vil udvikle solenergi billigere end kul

6. december 2007

Tirsdag annoncerede verdens største internet-virksomhed, Google, et omfattende projekt, der skal stimulere udviklingen af vedvarende energi. Virksomheden har øremærket, hvad et førende amerikansk erhvervsmagasin betegner som et tocifret millionbeløb i dollar til udvikling af ikke mindst solenergi. En del af projektet går ud på at finde billigere og mere bæredygtige løsninger til de nye energislugende datacentre, som virksomheden har planer om at åbne 25 steder verden rundt. Men det er kun en start, siger Googles grundlægger, Larry Page. "Vi vil faktisk levere energi, der er så billigt, at det kan erstatte betydelige dele af al den energi, der bruges (i USA, red.) i dag," sagde Larry Page på en pressekonference. Google satser især på at udvikle solenergi, der er billigere end kul.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu