Nyhed
Læsetid: 2 min.

Hård kritik af Jørgen Poulsens million-krav

Grådig, uforskammet og amoralsk, lyder det fra et bredt politisk spektrum om Jørgen Poulsen (NA), der kræver to millioner kroner af Røde Kors
Jørgen Poulsen kræver to årslønninger af sin tidligere arbejdsplads, Dansk Røde Kors. Konflikten er opstået, efter Jørgen Poulsen blev valgt til Folketinget for Ny Alliance.

Jørgen Poulsen kræver to årslønninger af sin tidligere arbejdsplads, Dansk Røde Kors. Konflikten er opstået, efter Jørgen Poulsen blev valgt til Folketinget for Ny Alliance.

Tariq Mikkel Khan

Udland
7. december 2007

Han kendte selv konsekvenserne af sit valg til Folketinget, lyder det fra Dansk Røde Kors om Jørgen Poulsen, der kræver et gyldent håndtryk fra sin tidligere arbejdsplads. Poulsen selv mener, at han blev fyret i forbindelse med sit folketingsmandat, og han kræver nu to årslønninger fra organisationen.

Men den går ikke, lyder svaret fra Røde Kors, der i øjeblikket ligger i forhandlinger med den tidligere generalsekretær.

Og på Christiansborg vækker Jørgen Poulsens krav bred forargelse:

"Det er ren grådighed, og det er så uforskammet i forhold til fru Jensen i Vejle, der betaler 50 kroner om måneden for at støtte Røde Kors. Hvis der foreligger en fyreseddel, må han vise den," siger Dansk Folkepartis Søren Espersen.

'Havde selv sagt op'

S-udviklingsordfører Jeppe Kofod mener, at kravet taler for sig selv:

"Personligt synes jeg, at det er et dårligt signal, som skriger til himlen," siger Kofod, som finder sagen "mærkelig":

"Mit indtryk var, at Jørgen Poulsen selv havde sagt op," siger han.

Og imens Poulsen selv henviser til kontraktens millionbeløb i tilfælde af en fyring, vaklede han i går, da han blev spurgt af ritzau:

- Har du selv sagt op?

" ... æh, vi er blevet enige om at lave en fratrædelsesordning, som vi sidder og snakker om for øjeblikket," lød det fra Jørgen Poulsen.

Venstres udviklingsordfører, Karsten Lauritzen, mener, at sagen hører hjemme mellem Poulsen og Røde Kors. Og det moralsk forsvarlige i kravet vil han lade det være op til befolkningen at vurdere:

"Det har de fleste danskere nok en holdning til," siger han.

SF's udviklingsordfører Steen Gade kalder det "et dårligt signal":

"Men jeg regner med, at Røde Kors er i stand til at løse den sag," siger han.

Søren Espersen kalder sagen for "et moralsk problem for Ny Alliance":

"Vi vil holde ham op på det i folketingssalen," siger Espersen og peger på, at Jørgen Poulsen med sine godt 600.000 årlige kr. fra Folketinget har en 'fin løn'.

Ny Alliances leder, Naser Khader, ønsker ikke at kommentere Jørgen Poulsens krav med henvisning til, at det er en sag mellem ham og Dansk Røde Kors.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Næste gang Røde Kors banker på min dør for at få en skærv går de forgæves. Grådige generalsekretærer er ikke min kop te.

Og det er lige præcis den rygmarvsreaktion, det gælder om at undgå. Røde kors gør et fantastiskstykke arbejde i hele veren. Det er nok, at Poulsens grådighed kommer til at skade det, det bør vores andres smålighed ikke også gøre.

" Under valgkampen gjorde han det tydeligt, at en af hans mærkesager er at arbejde for en mere åben asylpolitik og friere forhold for afviste asylansøgere."

På hvilken måde strider dette mod Røde Kors' principper?

Nu har Fogh og Qvortrup så startet udrensningen og hævnen over Ny Alliance for den flabede udfordring: Først Naser Khader himself med havelågen, der hævdedes malet uden moms, så Lars Kolind, bestyrelsemedlem i Grundfos, der pludselig blev beskyldt for bestikkelse, nu Jørgen Poulsen, der som en anden Jørgen Leth kræves udleveret til forfølgelse af Folkeviljen repræsenteret af Qvortrup, Falbert og hvad elite ellers hedder.

Per Vadmand,
jeg synes ikke helt det er der problemet ligger. Det er heller ikke for mig foreneligt med sådan en organisation at ens leder er politiker. Det er derfor indlysende at han børl fratræde og ikke bare gå på orlov når han vælger et liv som politiker.

Spørgsmålet er så tilbage om det gør udløse en godtgørelse som om der var tale om en stor erhvervsorganisation med aktieejere og overskud - det synes jeg personligt ikke. Men måske RK vil lære lidt af det og fremover tage højde for sådanne situationer. Hvis han går videre med dette vil det efter al sansynlighed koste hans politiske liv