Note
Læsetid: 1 min.

Højrepopulist stemt ud af regeringen

Udland
13. december 2007

Blocher, som er hovedkraften bag det yderliggående højrefløjsparti Det Schweiziske Folkeparti (SVP), fik kun støtte fra 115 af de 246 parlamentarikere i Bern, hvilket ikke var nok til, at han kunne beholde sin plads som justitsminister i det regerende Føderale Råd.

SVP fik 29 procent af stemmerne i oktober, hvilket var det bedste resultat for et politisk parti i Schweiz siden 1919. Men Blochers aggressive stil og konfrontationssøgende politik har givet ham mange fjender i det politiske system, der er præget af en traditionsrig konsensuskultur.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her