Læsetid: 5 min.

Kampen mod opium bliver det næste store slag

De afghanske opiumvalmuer stortrives, mens det internationale samfund strides om, hvordan problemet skal løses. USA er parat til at udrydde dette års høst, men hverken den afghanske regering eller ISAF vil være med
Udland
13. december 2007
De danske ISAF-soldater i Helmands Grønne Zone patruljerer hver dag lige forbi opiummarkerne uden at gøre noget. Ifølge Danmarks fortolkning af ISAF-mandatet har de ikke lov til at gribe ind, men det er USA og FN-s organisation for narkobekæmpelse UNODC, uenige i. Marken i baggrunden her er netop blevet sået til med opiumfrø.

De danske ISAF-soldater i Helmands Grønne Zone patruljerer hver dag lige forbi opiummarkerne uden at gøre noget. Ifølge Danmarks fortolkning af ISAF-mandatet har de ikke lov til at gribe ind, men det er USA og FN-s organisation for narkobekæmpelse UNODC, uenige i. Marken i baggrunden her er netop blevet sået til med opiumfrø.

Charlotte Aagaard

KABUL - "Sprøjt hele lortet med Roundup." Den amerikanske topdiplomat Christopher Dell slår ud med armene og sætter en vase med fem visne opiumvalmuer ned på det blanke sofabord. Tre af stænglerne er bøjet, men alle fem frøkapsler er store og fyldt med opium.

"Det er, hvad der sker, når man slår valmuerne ned med kæppe eller kæder," erklærer han indigneret. "Det virker ikke!"

Den amerikanske diplomat og hans magtfulde land har tabt tålmodigheden med den afghanske regering, med de 37 andre lande i den internationale ISAF-koalition, med EU og med FN.

Seks år efter invasionen af Afghanistan er opiumproduktionen eksploderet. En veritabel tsunami af valmuer breder sig over det sydlige Afghanistan, og selv om 24 procent af markerne er blevet ødelagt i år, leverer afghanske bønder nu 93 procent af al verdens opium.

USA har foreløbig brugt omkring 10 milliarder kroner på at bekæmpe valmuerne og ville allerhelst sprøjte markerne fra luften inden næste høst i april. Men foreløbig har den afghanske præsident, Hamid Karzai, sat hælene i. Den afghanske regering frygter konsekvenserne, hvis store landbrugsområder bliver udyrkbare og befolkningen forgiftet.

"I sidste ende er det afghanerne, der ejer Afghanistan, ikke os. Så vi respekterer naturligvis deres beslutning," siger Christopher Dell, der afviser, at der skulle være de store miljø- eller helbredsmæssige problemer forbundet med at sprøjte opiumsmarkerne.

"Der vil være utilsigtede følgevirkninger, men vi har lært teknikkerne, og vores sprøjtemetoder er meget præcise," siger han.

"Men vi er også åbne over for andre forslag. Til syvende og sidst er det jo jeres problem , ikke vores. Den opium, der dyrkes her i Afghanistan, lander i Europa, ikke USA. Hvis Danmark er parat til at acceptere det, så er det ok med os," siger han.

To fronter

I den lille landsby Rahim Qalay i Helmands grønne zone er opiummarkerne netop gjort klar til en ny sæson. Og den lokale købmand Ramatullah gør ingen hemmelighed af, at han er en af dem, der dyrker de kontroversielle valmuer.

"Jeg ved godt, det er imod islam, men jeg har mindst 20 personer at forsørge, så hvad skal jeg gøre?" siger han.

Hver dag patruljerer danske soldater lige forbi opiumvalmuerne. Uden at gøre noget. Ind imellem finder de også lagre af råopium i de huse, de ransager, og de ved, at Helmand huser såvel opiummarkeder som laboratorier, hvor råopium ved en simpel kemisk proces raffineres til heroin.

"Det er et sort dilemma," indrømmer chefen for ISAF-styrkerne i det centrale Helmand, oberst Kim Kristensen, der er helt klar over, at hans soldater ved ikke at gribe ind er med til at give de afghanske opiumbønder arbejdsro.

"Sådan fortolkes ISAF's mandat i København, og det synes jeg er meget fornuftigt. Hvis vi fjerner befolkningens livsgrundlag, kommer jeg og mine soldater til at kæmpe på to fronter. Og det kan vi ikke. Så taber vi krigen mod Taleban," siger han.

På den amerikanske ambassade i Kabul forstår Christopher Dell godt den danske Helmand-kommandørs bekymring. Men han er ikke overbevist om, at den er velbegrundet.

"Det er en uprøvet hypotese, at befolkningen vil vende sig mod ISAF, fordi vi destruerer opiumsmarkerne. Det er et kortsigtet taktisk argument, som ikke holder i længden," siger han og peger på, at en hel del af narkopengene går i Talebans lommer og dermed gør oberst Kristensens opgave sværere.

Det bekræfter Christina Gynna Oguz fra FN's organisation for bekæmpelse af narko og organiseret kriminalitet, UNODC.

"Vi vurderer, at Taleban får omkring 20 procent af sine indtægter fra opium. De bruges til våben, lønninger og logistik," siger hun og opfordrer indtrængende ISAF til at bistå mere aktivt - om ikke andet, så ved at melde det til politiet, når soldaterne opdager lagre, transporter og laboratorier - og ved at samarbejde på den efterretningsmæssige front - alt sammen diskrete tiltag, som UNODC ikke mener vil give ISAF problemer i forhold til lokalbefolkningen.

For tidligt

Oberst Kim Kristensen er helt enig i, at opiumsproduktionen skal standses. Men for ham er det et spørgsmål om timing, hvornår det store slag skal slås.

"Jeg ville gerne løse alle Afghanistans problemer på en gang, men det lader sig ikke gøre i praksis. Det rette tidspunkt er endnu ikke kommet til at sætte massivt ind over for opiumproduktionen. Det må være næste skridt, når vi ikke længere er engageret i en daglig kamp mod Taleban, der tager alle vores kræfter," siger han.

Foreløbig er der så lidt enighed i det internationale samfund om, hvordan opiumproblemet skal løses, at det under alle omstændigheder kommer til at tage år, før der sker noget afgørende.

Men både Christopher Dell og Christina Gynna Oguz peger på, at Talebans indblanding i opiumhandlen før eller siden vil tvinge ISAF til at gå mere aktivt ind i narkobekæmpelsen.

De understreger også begge, at når det på et tidspunkt sker, skal det internationale samfund stå parat med nødhjælp, alternative afgrøder og andre former for bistand til de omkring 3,3 millioner afghanere, der i dag lever af at dyrke valmuer.

Og der er andre alternativer, som kan skaffe bønderne mad på bordet, understreger de.

Granatæbler, nødder og safran hører til de afgrøder, der kan give et relativt højt udbytte. Og under alle omstændigheder dyrker bønderne almindelige afgrøder som hvede og majs halvdelen af året.

I sin rapport konkluderer UNODC desuden, at opiumproduktionen ikke som tidligere antaget skyldes fattigdom. Snarere tværtimod, i det fattigere Nordafghanistan opgiver bønderne opiumvalmuerne, mens bønderne i det mere velstående og frodige Sydafghanistan holder ved.

Det skyldes ifølge UNODC, at de sydlige områder ikke udsættes for den samme holdningspåvirkning som i det mere fredelige nord, hvor FN og NGO'er kan arbejde.

Undersøgelsen viser i det hele taget, at de afghanske bønder kan påvirkes til at stoppe produktionen. Hele 38 procent af de bønder, som aldrig har dyrket valmuer, siger, at det er fordi, religionen forbyder det.

Og 27 procent af dem, der er holdt op for nylig, siger det samme. Først langt nede på listen kommer andre årsager såsom klima, vandmangel, respekt for regeringens opiumforbud og risikoen for at få sin høst destrueret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det internationale samfund lider af akut hukommelsestab.
Det er ikke mere end godt 30 år siden, at man bl.a. via USA's hjælp indførte
licens produktion i Tyrkiet, og derved fik opiums dyrkningen under kontrol.
Det er ufattelig at man ikke prøver noget lignende Afghanistan, bundet sammen med en langsigtet plan for andre afgrøder.

Licensproduktion er da vist langt fra glemt? Se f.eks. her: http://www3.brookings.edu/fp/research/felbab-brown200708.pdf

Jvf ovenstående linkede rapport om emnet, er det en god mulighed, der dog ligger lidt ude i fremtiden - af nogenlunde samme årsager som i øvrigt nævnes i artiklen ovenfor.

(Jeg kender ikke udgiveren af ovenstående linkede rapport, men deres kildeangivelse virker umiddelbart lødig nok).

"Hvis vi fjerner befolkningens livsgrundlag, kommer jeg og mine soldater til at kæmpe på to fronter. Og det kan vi ikke. Så taber vi krigen mod Taleban".
Kun fjolser og amerikanerne, i mange sammenhænge identisk, kan tvivle på oberst Kim Kristensens udtalelse. Igen viser amerikanerne sig at være en hindring for indsatsen i Afghanistan, hvis de får deres vilje, bør soldaterne tage hjem øjeblikkeligt.

Istedet for at spille 10 milliard kroner på et forsøg at udrydder valmuer og derved mange afghanske familiers mulighed for at overleve, vhorfor tilbyder amerikanere og deres NATO allierirede ikke at opkøbe hele høsten til lidt mere end den gængse pris på opiumsmarkedet. Bagefter kan de bruge nogle af det medicinsk, og evt. tilintentgøre resten. Det kunne de gøre hvert år. Det ville uden tvivl gøre dem mere populære blandt de fattige bønder, og gøre dem bedre i stand i at overtales til andre ting, med økonomisk hjælp udefra.

Desværre, vil amerikanerne nok, med deres dobbeltmoral, fortsætter med deres blinde, bedrevidende aggressive politik på dette område, således at befolkningen nok vil støtte talibanerne, som uanset hvad man synes om dem, også består af fattige bønder ligesom de andre.

Den eneste konstruktive løsning er en art nationalisering af opiumsproduktionen. Hvis man samtidig opretter et par statsdrevne/-kontrollerede morfin-producerende medicinske fabrikker, så kan det ende med at blive en rigtig god forretning, for afghanerne.

Det er desværre lodret imod den amerikanske puritanisme og liberalisme, så det er nærmest utænkeligt at det sker. Men det ville være så nemt og så effektivt.

At nationalisere opiumsproduktionen er vist ikke helt så simpelt endda - se for eksempel her: *1. Jvf dette link er problemet med denne fremgangsmåde, at den normale efterspørgsel efter lovlige 'opium-baserede' produkter (til medicinske formål) ikke stor nok til at absobere det øgede udbud som ville blive resultatet. Endvidere vil afghanistans fattige landbrug så komme i konkurrence med Indiens tilsvarende, hvilket formentlig vil opmuntre begge parter til at sælge produktionen ulovligt istedet.

Endvidere nævner artiklen problemet med prisen; den lovlige produktion sælges til langt lavere priser end den ulovlige, så dermed er dette tiltag alene ikke nok til at overbevise afghanske landbrug om at sælge deres produktion på licens.

Så kan man selvfølgelig overveje at substituere prisen og betale overpris til afghanske landbrug - svarende til hvad de kan tjene på det sorte marked. Men dels er det vel urimeligt overfor de indiske landbrug, og dels er vel næppe heller en fremgangsmåde, der er holdbar i længden. Målet må vel være at hjælpe afghanerne med en omlægning af produktionen til lovlige afgrøder, der er værdifulde nok som livsgrundlag.

Dette må dog antages at kræve en vis fred og stabilitet i landet, således at der dels kan skabes et fungerende marked, og dels at afghanerne ikke bliver tvunget til ulovlig produktion af diverse forbrydere, krigsherrer og hvilke betegnelser de nu ellers går under. Det er vel på grund af dette, at blandt andet danske soldater befinder sig i Afghanistan - og forhåbentlig ikke bliver trukket hjem før denne opgave er løst; mest af alt af hensyn til det afghanske folk.

*1: http://www.pa-chouvy.org/Chouvy-Asia_Times-1FEB2006-Licensing_Afghanista...

@Peter: Tak for linket. Jeg glemte at gøre det samme. Kernen i at gøre det realistisk (dvs. rentabelt) at omlægge opiums-produktionen til lovlig produktion er at lade Afghanistan forarbejde og eksportere opium i form af medicinsk morfin. Hvis de tvinges (sådan som EU og USA har for vane) til at eksportere de uforarbejdede råvarer, så kan det ganske rigtigt ikke fungere.

Se: http://www.senliscouncil.net/documents/poppy_medicine_technical_dossier

"af hensyn til det afghanske folk"?!

Peter, du er en flink fyr og jeg kan godt lide dig og dine moralske tanker, men altså herrejemini, siden hvornår er politik noget der normalt bedrives af hensyn til andre? Og især udenrigs og militært?

Formålet med angrebet på og den endeløse besættelse/ødelæggelse af Afghanistan har i bedste fald intet med afghanerne at gøre. De er sgu da de sidste der bliver spurgt i den sag.

Lissom i Irak og mange andre steder kører Afghanistan så nogenlunde efter imperiets planer. Som er strategisk kontrol med verden og dens ressourcer.

Hvorfor er det så svært for intellektuelle at fatte?

Og et lille forslag til dem som brænder for "den danske indsats" for de stakkels afghanere (?!?!?!) men alligevel ikke kan få sig selv til at risikere livet på slagmarken: bliv stiknarkoman! Det er sjovere, kræver ingen flybillet, og så støtter du den fattige landbefolkning direkte.

Ja for der er utroligt mange essentielle ressourcer i Afghanistan...

Det kan godt være at der er noget med en strategisk olieledning, men hvis det virkelig kun er fomålet med krigen at sikre denne, hvorfor så spilde så mange penge, for ikke at tale om soldaters liv, på at indføre lov og orden i syd-Afghanistan..?

Der er ingen strategiske ressourcer i Helmand, kun masser af opiumsvalmuer og en hårdt prøvet lokalbefolkning.

Besøget af de tre vestlige lands statsoverhoveder ( Frankrig , Australien , Italien), inden en uge til Afghanistan tyder meget på at situationen i landet bliver endnu værre og værre .
Fra en side er NATO landene splittet, b.l. manglende samarbejde , plan og betragtes landet som en kirkegård for de vestlige soldater ,da får NATO-landene at betragte deres tilstedeværelse i Afghanistan unødige og forgæves.

Fra det andet side er USA også meget skuffet over alt det, der foregår i Afghanistan , Taliban går stridt for skridt frem, opium-dyrkning er flere hundrede procent steget , manglende samarbejde fra den VEST-Støttet regering og de mange højtstående afghanske regeringens dobbelt moral og hykleri . Utilfredshed og modstand mod fremmede tropper øget, ikke mindst pga. de luft bombardementer af civile , hvor også selve Karzai indrømmer civile tab under luftangrebene.

Japan og Syd-Koria har trukket sig ud af landet og en del andre lande er på vej ude eller holder sig i de såkaldte ” roligt” områder. Kun 8 lande ud af 38 lande er ”aktiv” i krigen og de får ingen hjalp fra andre. Amerikanske forsvar minister anråb om hjalp fra allierede , men forgæves. Danmark påstår også at landet bidrager mere i soldater i forhold til befolkningstal.

Afghanere ,både de civile og familierne af afghanske soldater, er også trætte af så mange tabt og manglende sikkerhed og højere priser .
Forskellen mellem befolkningsgrupper er steget markant. Det er et stort risiko at resten af befolkning vender Vest og NATO rykken og år 2008 bliver en sej år .
Vestlige diplomater spå NATOs nederlag i Afghanistan. Iagttagere og analytikere forslog en del planer som følgende:
• Tilbagetrækning af vestlige tropper
• Indsættelse af muslimske styrker til et begrænset periode
• Frit valg
• Dannelse af politi og militære styrker , men afviser dannelse af milits grupperinger som er ikke kun unødvendigt, men problematisk .

Hermed en link :

http://www.e-ariana.com/ariana/eariana.nsf/allDocs/21DB0EF7283FBA0C87257...

Alle de nako kommer fra Afghanistan til Iran og analytikkerne tror, der er vesten, der opmuntrer til flere narko dykning i Afghanistan og kanalisere dem til Iran for at underminere Iranske styre, da narko produktionen under Taliban var flere hunderede procent lavere. Da Taliban kunne kontrollere narko dykning, så hvorfor vesten ikke kunne. Alt tyder på at det er vesten, der står bag, påstår en del analytiker.

Man har ikke kunne bekæmpe handlen med Kokain, hvorfor skulle det så lykkes at bekæmpe handlen med opium.

Priserne på kokain opium har aldrig været lavere og ikke kun landene i hvor stofferne bliver produseret lider under narkoen både misbruger og de kriminllem, og alle os andre der bor i områder hvor de kriminelle små ganster færdes.

Derfor vil det mest hensigtmæssige være at legallisere stofferne og staten står for slaget af varende have have en anden indstilling i dag er udtryk for uvidenhed om konsekvenserne ved kriminalitet ved handlen med stofferne eller kyisme.

I den opgang bor i her i Vestbyen i vejle har lyset i vores opgang skulle være tændt igennem omkring 3 år og er det på nogen måde rimelig og gør jo jeg ikke anskaffer mig noget af værdi i min lejlighed, da man aldrig ved om man bliver udsat for indbrud.

Forleden dag var der et direkte opgør i min opgang, og som handlede om penge og ikke nok med samfundet skal bruge så mange penge på behandling og fængsel ophold til de mennesker det gå også ud over mange andre mennesker og det er ikke rimeligt.

Men der ingen ide i at bruge mange penge på bekæmpel se af opium produtionen i Afghanistan, da det der sker er en kort overgang med højre priser, og dem der vil tage stoffer begynder at tage andre former for stoffer.

Bekæmpelsen af narko er håbløst og tværtimod bliver de kriminelle stærker og mere magtfulde og det underligt USA ikke har erkendt dette problem i deres egne problemer med Mafiaen, hvor der handlede om et forbud imod alkohol som netop skabte en stærk mafia organisation senere kom narkoen de så kunne tjene penge på.

Mvh Claes Pedersen

Så derfor indfør fri narko og selvom det skulle lykkes at bekæmpe udbuddet af morfin og Kokaien og hash, vil vi bare se der kommer et meget større marked for syntetiske stoffer

Jakob, psilosybin er ikke et hårdt stof. Det er et hallucinogen der findes i en række svampe i naturen.

http://www.hallucinogen.dk/rusmidler/psykedelika/svampe/svampe.asp

Men det er jo ret typisk for jer Scientologer at skære alle stoffer over een kam. Jeg har skam læst jeres skræk-kampagne brochurer og moret mig lidt. Meget amerikansk og meget puritansk tilgang dér.

P.s. Jeg har aldrig set eller hørt om de omtalte bolcher. Men det kan da godt være, der har været sådan nogle i handel på et tidspunkt. Dog tvivler jeg meget på at det var noget man solgte til børn i Pusherstreet. Kan du dokumentere den historie?

Jakob, psilosybin er ikke et hårdt stof. Det er et hallucinogen der findes i en række svampe i naturen.

http://www.hallucinogen.dk/rusmidler/psykedelika/svampe/svampe.asp

Men det er jo ret typisk for jer Scientologer at skære alle stoffer over een kam. Jeg har skam læst jeres skræk-kampagne brochurer og moret mig lidt. Meget amerikansk og meget puritansk tilgang dér.

P.s. Jeg har aldrig set eller hørt om de omtalte bolcher. Men det kan da godt være, der har været sådan nogle i handel på et tidspunkt. Dog tvivler jeg meget på at det var noget man solgte til børn i Pusherstreet. Kan du dokumentere den historie?

Til Simon fra Nørrebro Psilosybin svampe er et hårdt stof som Meskalin og LSD og Alkohol er det det, hvis man ikke fortynder det.

Problemet med stoffer er for mange når de ikke har opbygget sunde interesser i livet og møder kriser, som de fleste gør i livet har de ingen måder at takle deres kriser på ud og fylde sig med stimulanser. Om det så er piller de får fra lægen eller de selvmediciner sig, så kan det i mange tilfælde ende med et ødelagt liv, og ens udvikling går enten tilbage eller i stå.

Jeg selv færdes i kredse hvor denne romantik om stoffer har trives og set tilbage så der meget få der klare sig godt i dag og 10 gange så mange er døde, jeg oppe i den alder hvor faktisk ret mange siger farvel 10 til 20 år før de ellers ville gøre, hvis de havde haft andre perspektiver med deres liv.

Men ellers er det naivt at forstille vi nogen sinde kommer problemet til livs igennem en kriminalisering og når Danmark og USA ikke selv har kunne løse deres misbrugs problemer hvordan forstiller man sig så det skulle kunne lykkes i andre lande. Så længe der penge i stofferne vil bønder forsat dyrke opium, kokain, hash som de fleste dansker vil gøre hvis man ikke havde andre muligheder for at tejne penge. Men det er uansvarlig at sprøjte med gift ned over markeder og hvem kan dog have den forestilling at giften kun rammer Valmuerne. Og ved bekæmpelse stiger priserne og nye stoffer vil vinde indpas på det danske marked og i andre lande.

Men de fleste mennesker med sunde interesser udvikler ikke et misbrug og det er det handler om og selvfølgelig oplysning i skolerne og på uddannelse institutionerne, og man kunne starte med indføre 5 timers idræt i skolerne om ugen og på alle uddannelse institutionerne.

Selvom der også findes misbrug blandt idræts folk så dog inde for enkelte idræts grene, og dem som jeg kender der har dyrket idræt på elite plan, og dem der har interesser ud over kun deres arbejde er meget bedre stillet i forhold til, at komme ud af deres misbrug.

Så for ikke bare Danmark men også de lande hvor Opiumen bliver dyrket vil en legalisering være at fortrække på grund af laver markeds priser, og der vil ikke være økonomi i dyrkningen af valmuer og bønderne vil gå over til mere sunde afgrøder til at spise og brug pengene på landbrugs skoler vil være lidt mere hensigtsmæssigt, som vi brugte vores højskoler i rigtige gamle dage til landmænd lærte at unytte jorden bedre.

Store dele af Vestjylland er et eksempel på hvordan vi Danmark omdanne golde sand områder til ikke den bedste landbrugs jord, men dog så folk kunne dyrke den og have køer til at gå på græs og det er utrolig man tror alt bekæmpelse, af sociale problemer i denne verden skal forgå igennem militær magt, og ikke med den sunde fornuft.

Men på mange måder tænker vi stadigvæk som stenalder mennesker og vi siger vi er Afghanistan af forebyggelse af terrorisme og at give den Afghanske befolkning demokrati og frihed, men forsat føre vi en energi politik i vesten, der gør fattige lande har det meget svært med hæve deres levestandard.

Mvh

Til Jakob Schmith Rasmussen.

Vil du hævde det lykkes at bekæmpe handelen med kokain, opium, eller hash ? og der er mindre stoffer på marked end for 15 år siden ? eller der ikke kommet flere stoffer til og forbruget af alkohol er mig bekendt heller faldet. Derudover er set stigning i slag af neuroleptika og anti depresiver er steget helt vildt og det handler ganske enkelt om vi udviklet en kultur, hvor vi skal være på og vi ikke må være nede og er vi det står religionerne og psykologerne psykiaterne på nakken af os.

Vi har udviklet en kultur fra at vi kunne finde i sammenhænge hvor vi levede med mennesker lever vi nu vores liv igennem mennesker på alle fronter. I Vejle kommune er der så onde social rådgiver der presser klienter til tage hjerne medicin ellers stopper de hjælpen tros de oplever massive bivirkninger ved indtagelsen.

Men Jakob så kender jeg specielt meget til Alaska ud over jeg vil tro de har mange af de samme problemer i Alaska som man har i Grønland og mange af de herboende grønlænder har, som også fylder sig med stoffer på grund af deres oprindelige kultur er væk og de lever i et kulturelt tomrum.

Så et misbrug er mere symptom blandt ur folk man er kommet til leve fragmenteret i forhold til sin oprindelige kultur og samerne i Norge Sverige og Finland, har selv været igennem denne udvikling og i dag har de et lige så naturlig forhold til alkohol, som vi i Danmark.

I en hver bekæmpelse af misbrug handler det om at mennesker finder andre perspektiver med deres liv og finder ud af der noget der mere vigtig i livet end at bruge sine penge på stimulanser og det gør man bedst som samfund ved understøtte de positive sider hos mennesker, men det kræve jo man har et system der tror på de gode sider hos mennesker, og det har vi desværre ikke i dagens samfund.

Vi kan ikke side her i Danmark og bekæmpe det negative i Afghanistan, når vi ikke evner selv at gøre noget ved vores store sociale problemer med misbrug og ødelagte menneskeliv og det er den samme selvbenægtelse, som man ser hos vise mennesker med misbrug, der ikke fatter at deres børn bliver kede af det når de oplever deres forældre pisse fulde, og som man ikke kan have en personlig kontakt med. Jeg har mistet flere personlige bekendtskaber fordi jeg gør opmærksom på deres problemer og misbruger er både blandt dem man ser på bækken rundt omkring, men det også almindelige og rige mennesker der bæller rødvin i sig og tager piller fra lægen.

Men overordnet set tror jeg ikke vi under vores nuværende sociale system vil være i stand til løse vores voksende problemer med misbrug, da det handler om grundlæggende forandringer i vores samfund, og selvbenægtelse og fortielse af problemerne.

Og det endnu engang mere vigtig et menneske har sunde interesser end det staver korrekt, selvom det er lidt vigtig man kan skrive, så det kan forstås. Men når man stresser mennesker konstant så får de et mindre social overskud og på tros af mange i dette land ikke har forældre der helt har det overskud der skal til for tage sig af dem, så er det sådan kan de møde andre voksende i livet så har de tros alt en bedre chance for at få et godt liv.

Men når alle skal selvrealisere sig selv skal konstant på kursus og gå til psykolog så fordufter dette naturlige sammenværd og vores elendige behandlings system, har nok i sig selv og de kan kun råbe på flere penge og efteruddannelse.
Disse stenalder mennesker fatter ganske enkelt ikke måske vi kunne indrette vores velfærds system lidt anderledes, så man ikke skulle bruge så mange resurser på efter uddannelse og papir arbejde, og tiden går fra de mennesker der brug for et menneske at cykel en tur eller gå en tur med og komme på ferie uden at skulle malkes for penge.

Så kære dansker gør en indsats for mindske misbruget i Danmark og tro ikke vi i lille Danmark kan løse alle verdens problemer men vi kan støtte de gode kræfter rundt om verden og så vil vi gøre meget større gav.

Men skulle der være noget her der tager illegale stoffer, så tænk på jeres penge måske bliver brugt på at slå andre mennesker ihjel med, og som en politisk bevist menneske tænker man hvad ens penge går til.

Mvh

Idag for 28år siden invarderede tidliger sovjet , Afghanistan. Grunden var at nedkæmpe den fascistiske ( den kommuniatiske) regering, som var ledet af Hafizullah Amin og ""demokratisere landet. Sovjet-russer, led nederlag efter 10 år. Amins regering var en sovjet-støttet regime. Ironisk nok havde Vesten støttede Taliban til magten og efter fem år invardede vesten Afghanistan for at bekæmpe Taliban "facistisk fanatikerf" og vil demokratisere landet. Efter 7 år står nu Taliban stærkere end før og idag er britter og en fra Irland blevet smidt ud af Afghanistan fordi de har givet penge til Taliban. Hvorfor betaler vesten penge til Taliban , til "terrorister" og hvad vil vesten have til gengæld. er en gåde!
Håber danskerne spørge myndighederne

"Christianitterne er en samling egoister, der prøver at stjæle ejendom for milliarder fra deres medborgere og som er skyld i hashepidemien i Danmark."

Er du sikker på, de ikke også er islamister?

Jakob,

Stop nu mand, psilosybiner er ikke hårde stoffer. Hvis du æder et pund af dem jojo, men pointen er, at du og dine medfanatikere samt det konservative sammenrend af lovgivningsfundamentalister med Lene E i spidsen ingen respekt har for individet. I tror at man skal tvinge folk til at overholde nogle snævre rammer for hvad I synes er det rigtige for jeres medmennesker at bruge deres krop og sind til.

"Christianitterne er en samling egoister, der prøver at stjæle ejendom for milliarder fra deres medborgere og som er skyld i hashepidemien i Danmark."

Sig mig Jakob, har Hubbards vidner ikke udviklet et eller andet smart aggregat der kan fjerne generende genstande fra anus? Tror du ikke du kan tage et ekstra job så du kan få råd til sådan en behandling? I mellemtiden kan jeg anbefale dig at ryge en fed og evt få lidt sex.

Jeg mener det er væsentligt for os alle, at holde sig væk fra at misbruge bevidsthedsbedøvende stoffer af alle slags: fx opium, hash, svampe, payote, lykkepiller, p-piller, øl, whisky og stærk alkohol, cigaretter, aspertame (i bl.a. coca cola), TV, gældsætning, frygt, terrorspredning og krig..........

Det vil tjene danske soldater til ære, at de siger NEJ til at blive fedtet ind i opiumskrigen i Afghanistan.

I disse 2 film beskrives nogle af magtens cirkler med andre ord end vi er vant til at høre fra officiel side, specielt i 2. del beskrives hvordan CIA underviste bin Laden og Taliban krigerne og baggrunden for opiumskrigen i Afghanistan beskrives. Guld, olie og "dope" er magtens GOD.

Jeg mener, det er af betydning at få så megen oplysning som muligt fra så forskellige instandser som muligt....så kan man selv danne sig sin egen holdning og tage sit eget standpunkt. God fornøjelse med filmene:

THE EMPIRE OF "THE CITY" part 1.avi
http://video.google.com/videoplay?docid=4675077383139148549
2 hr 23 min 30 sec - Jun 13, 2007

THE EMPIRE OF "THE CITY" part 2.avi
http://video.google.com/videoplay?docid=-4430543376785758889
2 hr 39 min 53 sec - Jun 13, 2007