Læsetid: 1 min.

Kampvalg blotlægger splittelse i ANC

17. december 2007

Over 4.000 delegerede fra Sydafrikas regerende Afrikanske Nationalkongres (ANC) samledes i går til en fem dage lang konference for at vælge leder. Afstemningen vil få altafgørende betydning for, hvem der bliver valgt til landets præsident i 2009.

Konferencen skal afstikke den politiske kurs for de kommende fem år.

Den sydafrikanske præsident, Thabo Mbeki, som skal træde tilbage fra præsidentembedet i 2009, ønsker at fortsætte som ANC-leder, hvorved han selv vil kunne udpege sin efterfølger. Men han udfordres af ANC's vicepræsident, Jacob Zuma.

Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu