Note
Læsetid: 1 min.

Minearbejdere strejker

Udland
5. december 2007

Mange af de omkring 200 dødsfald hvert år i sydafrikanske miner kunne have været undgået. Det mener landets største minearbejderforbund, som i går indledte en 24-timer-strejke for at sætte fokus på sikkerhedsforholdene. Næsten en kvart million medlemmer af forbundet holder sig over jorden og får aktiviteterne til at gå midlertidigt i stå nede i skakterne i Sydafrika, som er verdens førende producent af guld og platin. Strejken kan beskære produktionen af guld med 900 kilo og af platin med 590 kilo. Mineselskaberne afviser kritikken, selv om 199 arbejdere mistede livet i Sydafrika i 2006, mens 202 døde i 2005.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her