Nyhed
Læsetid: 2 min.

Radikale vil have ligestillingsudvalg

Ligestillingsområdet svigtes politisk, mener Lone Dybkjær (R). Hun ønsker et fast udvalg i Folketinget - ideen bakkes op af oppositionen og NA og DF's ordførere
Udland
29. december 2007
Ligestillingsområdet svigtes politisk, mener Lone Dybkjær (R). Hun ønsker et fast udvalg i Folketinget - ideen bakkes op af oppositionen og NA og DF's ordførere

Det står skidt til med ligelønsudviklingen i Danmark, som for nylig blev sendt ned på en 19. plads i EU's statistik. På verdensplan ligger vi nr. 39, og lønforskellen mellem danske mænd og kvinder er vokset fra 15 til 18 procent de seneste år. Samtidig oplever både det offentlige og det private erhvervsliv problemer med at rekruttere kvinder til topposter. Men disse ligestillingsudfordringer får ifølge den radikale ordfører Lone Dybkjær en stedmoderlig parlamentarisk behandling. For selv om Danmark har en ligestillingsminister, er der ikke et nedsat et fast ligestillingsudvalg i Folketinget.

"Området ligger i dag i Det Politisk-Økonomiske Udvalg, hvor mange medlemmer ikke ligefrem har ligestilling som speciale. Derfor er der brug for et fast udvalg, hvor emnerne kan samles op og behandles," siger hun.

Støtte fra DF

Først i det nye år vil Lone Dybkjær fremsætte forslag om at opprioritere og kvalificere debatten ved at nedsætte et fast udvalg med et sekretariat, som kan bistå med erfaring og vidensopsamling.

Og imens den øvrige opposition er positive, har regeringspartierne tidligere afvist ideen. Men forslaget bakkes op af Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Marlene Harpsøe.

"Det kunne være en fin idé, at få området samlet. Ikke mindst fordi, der er behov for at se på ligestillingsproblemer for indvandrerkvinder i Danmark," siger hun.

Marlene Harpsøe vil først se det endelige forslag, ligesom det skal drøftes i gruppen.

"Men personligt bakker jeg det op," siger hun.

Også Ny Alliance vil stemme for forslaget.

"Ligestilling vedrører både løn, barsel og kvinder med anden etnisk baggrund. Så der er brug for et stående udvalg," siger NA-formand Naser Khader, som peger på, at der er brug for en reform af de eksisterende udvalg, idet man blandt andet har fået en velfærdsminister, som heller ikke har et fast udvalg til sit ressortområde. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra løsgænger Pia Christmas-Møller, som har talt varmt for en ligestillingskommission. Hendes støtte gør Lone Dybkjær optimistisk i forhold til at sikre et flertal.

"Vi kan ikke bare tale om, at området er vigtigt - politikerne skal på banen," siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er ubegribeligt, at man stadig ævler om ligestilling.

På hvilke områder er der ikke ligestilling, det må da først kortlægges!

Ligestilling, velfærd, klima og mm er blevet nøgleord, som ingen i realiteten kan udfylde.

Politiske slagord uden indhold er efterhånden blevet hverdagsmad,- og despekten for det politiske liv er i voldsom vækst.

Vælgerne har netop bevist, at de ikke er idioter!

Kære Hr Øgle
Kulturkamp er et begreb man har hentet fra USA, hvor det hedder the Culture War, et kulturopgør med de radikale og mere eller mindre påståede venstreorienterede og deres holdninger til alt muligt lige fra kunst over religion til frisind, abort og Vietnam osv osv. For det amerikanske højre ville imidltertid selv mange danske venstrefolk falde ind under fjendebegrebet og salig Hr Bomholdt ville være et selvskrevet angrebsmål.

Men pointen er at heller ikke her formåde den danske højrefløj at tænke en selvstændig tanke. Det bedste de formår er at importere deres tanker, fuldkommen på samme måde som man på TV importerer No Deal og Lykkehjulet, Big Brother og alle de andre store kulturelle nyskabelser

Vi skal have ligestilling på alle områder og specielt inden for lønområdet! Mænd skal lette deres fede røv og lave min. 60% af husarbejdet og tage lagt større del i børnepasningen. Så bare klø på Dybkjær- lav en lov om lige løn for lige arbejde og tving de dovne mænd til at tage deres del af slæbet med børnepasning mm! Lav kvoter til kvinder inden for lederposter- de er fødte ledere og fantastiske samarbejdspartnere. Ufattelig mange arbjedsgivere vil stadig ikke ansætte kvinder pga kommende børn og barsel, men det er jo intet problem, hvis mændene tager deres del af det ubetalte arbejde. Bourdieu siger også, at kvinder bla undertrykker sig selv ved at gå i sko, som er umulige at gå i- så rejs jer op og vis hvad I kan og hvad I vil! Jeg er sikker på, at hvis mænd skulle føde børn ville de sikre sig 1mill pr barn for denne normalt rædselsfulde oplevelse og de ville uden problemer få så meget smertestillende og kolde øl, at det ville være en fornøjelse- da racen ellers vil stoppe med at eksistere. Kvinder skal lære at sige fra- hvilket er hurtigt at lære- begynd allerede i dag!

Haha sådan Cecilie! Mange af mine mandlige venner og bekendte bliver så forbavsede/forskrækkede, når man siger noget lignende, men det siver bare ikke rigtigt ind. Men du siger det med pathos :)

Godt nytår

At mænd og kvinder skal have lige muligheder kan ingen vel (forhåbentlig) være uenig i. Dette inkluderer ikke blot at man ikke lovmæssigt skal differentiere mellem de to køn, men også en barselsfond der dækker udgifterne ved at en ansat går på barselsorlov.

Når lige netop L. Dybkjær går på banen frygter man dog et kvindeforrangsudvalg hvor netop de bizarre forestillinger som Cecilie Hove skitserer vil komme til ære. Forestillinger om at kvinder per natur er bedre ledere, at tvang i familien gør nogen lykkelige og at kvoter, der sikrer mindre kvalificerede personer avancement, på nogen måde er vejen frem.

Så, bevares, lad os da endelig få (endnu) et udvalg til at kigge på hvor ligestillingen halter, men bemand (bekvind ;-) ) det med lidt mindre forstokkede personer end Dybkjær.

Marlene Harpsøe lyder som en flink elev af Lone Dybkjær.

Mænd skal lette deres fede røv og lave min. 60% af husarbejdet og tage langt større del i børnepasningen.

Nu forholder det sig således, at det ikke er mænd, der har den fede røv. Mænd har brede skuldre. Men det er ikke af denne grund, at æteren er blevet incestforurenet.