Note
Læsetid: 1 min.

Scientology bliver forbudt i Tyskland

Udland
18. december 2007

Den tyske regering har besluttet at erklære Scientology forfatningsstridig. Landets efterretningstjenester har nu et år til at samle det nødvendige materiale sammen så regeringen formelt kan forbyde organisationen, der af nogle ses som en sekt, mens tilhængerne selv ser den som en religion eller et trossamfund. Scientology-kirken som den også kalder sig selv, blev grundlagt af Ron L. Hubbard i 1952, og bliver i Tyskland mestendels opfattet som en kult. "Scientology arbejder på basis af en massiv undertrykkelse af sine medlemmer, nøjagtig som en totalitær organisation, der ønsker at undertrykke folkets vilje," siger Schleswig-Holsteins indenrigsminister Ralf Stegner. Totalitær eller ej, organisationen har haft held med at tiltrække en række verdensberømte tilhængere, først og fremmest filmstjernen Tom Cruise. På grund af Cruises tilhørsforhold til Scientology blev han tidligere i år nægtet tilladelse til at filme i Tyskland, da han besøgte landet for at forberede en film om mordplanerne mod Adolf Hitler. Tilladelsen blev dog senere givet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Associated Press udsendte en artikel, den 10. december, ”German Officials Call for a Scientology Ban.”

AP undlader dog at fortælle det faktum, at de tyske indenrigsministre på deres konference, den 7. december ikke stemte for eller imod et tiltag til at forsøge at forbyde Scientology.

Tværtimod udtalte den føderale indenrigsminister Wolfgang Schaulbe (som var med på konferencen) til tysk radio, den 7. december, at der ikke er nogen juridisk begrundelse for hverken en undersøgelse af, eller et forbud imod, Scientology.

Den falske rapport, der har været udsendt, stammer fra en artikel i den tyske avis, Bild am Sonntag (og som er udsendt internationalt via AP) der beskriver konferencens formål og konklusioner forkert, samt undlader at fortælle, at der ikke var noget sådant forslag til afstemning.

Scientology Kirken blev til gengæld anerkendt i Spanien, Portugal og Sydafrika indenfor de sidste par måneder.

Scientology eller "den berygtede sekt", som Ekstra Bladet engang konsekvent omtalte bevægelsen, har tilsyneladende gennemgået en forbløffende udvikling over fire årtier - fra revolutionær og nyskabende samfundskritik til total opbakning omkring USA's establishment og glødende patriotisme; kun psykiaterne får stadig på frakken.

Tom Cruise, John Travolta og Bart Simpson hyldes i mainstream media som Dumhedens eget talerør "Time Magazine" og al kritik er forstummet i hjemlandet. Spændende at se hvilke sanktioner, USA nu indfører mod Tyskland, der senest i der Spiegel har beskyldt sig selv for at have startet Oktoberrevolutionen i Rusland. Frankrig bliver allerede latterliggjort ved enhver given lejlighed i "Det Internationale Samfunds" publikationer: Er det straffen for modviljen mod den Store Patriotiske Krig i Irak?

Michael Skaarup

Jakob. kan du ikke som scientolog, fortælle hvilke gud/guddomelighed, det er som i tilbeder?????

jeg har svært ved at se scientology, som andet end, en forsamling dysfunktionelle sociale tabere, der bliver styret i et udemokratisk netværk, og er hjernevasket til at værdsætte eksklusivretten til at tilbede den selvopfundne guddomelighed, og supersnedige sandheder, og intellektuelle genveje, som Ron.L H. har fundet, så længe at de betaler ved kasse 1.

Du beskriver selv, ekslusiviteten i jeres uovertruffene viden og kæmpemæssige indsigt, kun er muligt at få del i, hvis man melder sig i klubben, og starter som prospect.,
Citat fra jakob"Kurserne i studieteknik er ikke undervisning i Dianetik eller Scientology, og det er imod Scientologys regler, at prøve at presse kursusdeltagerne til at melde sig ind i Scientology, selvom de selvfølgelig gerne må melde sig ind, hvis gerne vil lære hvad Dianetik og Scientology er." ( Man kunne jo også købe de samme samme bøger for 2 kr. stk. i en genbrugsbutik.,og spare seancerne i den mentale vaskemaskine.)

Jeg vil opfordre alle, der går ind for tros- og ytringsfrihed, til at lykønske over for den tyske ambassadør, da de ikke forbyder tankerne om scientology, men blot siger at scientology, ikke er en religion på ligefod med islam, kristendom, hinduism, osv....

jeg mener at skulle jeg følge jakobs udlægning af religion, vil jeg foreslå Church of the Flying Spaghetti Monster som statsreligion i Dk

fred.

Det er hr. Jakob Schmidt-Rasmussen, der blander tingene sammen efter det såkaldte contamination-princip, der kan beskrives ved hjælp af eksempler, som følger: "Er han venstreorienteret, er han naturligvis antisemit" ..."tror han på UFO'er, tror han også, at Mossad stod bag 9-11" .. "Er han socialist, vil han gerne have så mange arbejdsløse og fundamentalistiske muslimer ind i landet som muligt " ... "Er han kritisk mod USA, bør han få en enkeltbillet til Sovjet-Unionen, eller rettere Iran".

For ørvrigt tror den nu ekskarnerede L. Ron Hubbard og Scientology, at World Mental Health Federation allieret med de praktiserende psykiatere (ifølge amerikansk folketro ofte af jødisk afstamning) har dannet en hemmelig, verdensomspændende sammensværgelse sammen med mystiske overlevende nazister (fra deres underjordiske baser på Antarktis og Neu Berlin lige under Nordpolen, hvor Den Hule Jord starter ...) God Jul!

men det er tåbeligt at forbyde den slags - netop fordi notorisk tåbelighed som Scientoliogy derved bliver forsynet med en martyrglorie, der kan friste svage sjæle til at tage vrøvlet alvorligt.

"Scientology bliver forbudt i Tyskland"

- Så bliver Jacob Scmidt-Rasmussen nok snart forbudt i Danmark.

Per Thomsen:

Dit indlæg er muligvis ment som sort humor, men ærlig talt, det er ikke særlig progressivt at sidde og joke med, at folk bliver forfulgt for deres tro. Og det uanset hvor himmelråbende idiotisk en tro, vi så taler om. Jeg mindes, at du førhen gerne underskrev dig med tilføjelsen "dissident", ligesom du altid er til at regne med, når der skal siges fra overfor racisme og nationalkonservatisme (i kolonihavehuset). Så synes du egentlig, det er så sjovt, hvis JSR en dag skulle blive "forbudt"?

Personligt er jeg på alle tænkelige måder imod den slags udnyttelse og forblændelse af folk. Særligt en opvækst i Jehovas Vidner har givet mig en god sund vaccination imod den slags. Men aldrig i livet, om jeg kunne finde på at støtte nogen form for kriminalisering af idéer. Af nogen art. Det er op til civilsamfund, en kritisk presse (læser I med, Information?) og offentlig debat at holde den slags idioti i ave.

Jeg græmmes ligeså meget over forbuddet mod Scientology, som jeg intet har til overs for, som jeg græmmes over forbuddet mod den tjekkiske socialistiske ungdomsorganisation KSM, hvis eneste "forbrydelse" er, at gå ind for kollektivt ejerskab til produktionsmidlerne.

Jeg skriver gerne under på JSR's anbefalede underskriftsindsamling. Forbuddet er et tydeligt brud på ytringsfriheden. Og som Per Vadmand rigtigt påpeger, så vil den slags som regel tilmed lokke endnu flere til som følge af en martyr-effekt. Ligesom jeg naturligvis skrev under mod en kriminalisering af unge politisk aktive, der vel mest minder om danske Socialistisk UngdomsFront.

http://www.arbejderen.dk/sign_petition.aspx?NL_ID=3

Godt sagt, Bo.

Michael Skaarup

Tak for dit svar. Jakob.

Ud fra dine svar, så det vil ikke være helt forkert at sammenligne scientology med kristen kreationisme eller Intelligent Design teologien, ift. guddommelig eksistens, blandet med lidt østerlands inspireret karma-lov, indre spirituel oplysning og reinkarnation samt moderne videnskab?
- Dvs. at scientology-guden, er et copy-paste remix af religiøse hits fra hele verden, baseret på en anvendelig pseudo-positivistisk videnskabsteoretisk retning?

Jeg har dog endnu et spørgsmål, hvis du vil være så venlig? Siden den 8. dynamik er uendeligheden?(infinity), må der vel være dynamiker fra 1 til 7 også?. Hvad er de 1.- til 7. dynamiker?

fred.

Smukt sagt Bo - det er sgu trættende med folk der kun er istand til at se og respektere deres egen lille småplatte dissident tendenser, hvorimod alle andres skal vades på.

Selvfølgelig er tyskerne her blevet vanvittige. Scientology er en religion og bør respekteres som sådan. Skulle den på nærværende eller et senere tidspunkt gå hen og foretage sig noget ulovligt skal der selv sagt skrides ind, men det der med at forbyde religioner man ikke synes om ar sgu en meget ubehagelig tendens.

En religion der tager penge for at folk kan stige i grader eller renhed eller tilnærmelse til et ideal er ikke nogen.

Thomas Holm:

I kapitalismen er det pengene, der afgører hvor højt på livets stige, du vil avancere. Og med mindre, du er arving til en formue, så må du enten give afkald på noget for at få noget andet eller tage røven på dem, du kan komme afsted med det - gerne i en delikat blanding. På den måde er Scientology et udmærket sindbillede på den tid og den verden, religionen er opstået i: USA i kapitalismens guldalder. Jeg tror man skal være dybt involveret i en anden religion for helt seriøst at kunne diskvalificere Scientology for ikke at være en religion, og samtidig acceptere, at f.eks. Katolicismen og Islam er.

Om der er en gud i personificeret form eller om man vælger at tro på en eller anden abstrakt evighed som guddommelig kan da vel være hip som hap. I sidste ende har man i begge former for religiøsitet forkastet mennesket som autonomt individ, handlende ud fra menneskets bedste, og ikke ud fra en forestilling om, hvad en gud eller magisk overtrosvæsen forventer af mennekset. Så selvfølgelig er Scientology en religion. Den er bare en religion, der minder mere om en forretning end f.eks. katolicismen, der mere har mindet om et imperialistisk statsapperat, der uden videre underlagde sig befolkninger og ragede til sig i sin evige ekspansionstrang. Scientologerne tvinger så vidt jeg ved ikke nogen til at købe denne frelse.

En kapitalistisk copy/paste-konceptreligion, ergo. Jeg skal vist huske at takke Spaghettimonsteret i min aftenbøn for Nietzsche og Darwin.

Michael Skaarup

Bo, jeg er fuldstændig enig med dig. Jeg er bare ingeniør og vant til at bruge langt færre ord til at kalde en spade for sådan end mange hum'ere og samf'ere.

Jacob Schmidt-Rasmussen:

”Det er faktisk rigtigt, at E-meteret populært sagt kan lokalisere fortrængte traumatiske oplevelser - også fra tidligere liv. Det er vel et ret godt bevis ...”

Man indfører simpelthen blot et elektrisk instrument i en ikke nærmere specificeret kropsåbning, og vupti kan man aflæse, hvordan sjælen har det, ikke bare i dette liv, men også i ”tidligere liv”.

Hvis Jacob virkelig tror på den slags nonsens, kan jeg godt forstå at Jacob ikke har meget til overs for Islam og andre kedsommelige religioner, der populært sagt har lidt mere jordforbindelse.

Michael Skaarup

Øh jakob.... Jobs bog er ikke ca. 10000 år gammel.
I så fald er den skrevet ca. 5000 år før de første kendte historiske skrifter fra sumerne eller ca 5000 år før det første kendte alfabet blev udviklet og anvendt.

fred

Michael Skaarup

Jakob. Jeg tror ikke at du skal tillægge historien om job, nogen større sammenhæng med indiske vedaer. Samt at forestille dig at Job, har nogen plads i de indiske religioner. Det er ganske enkelt noget ævl.og den der fortalt dig det, eller skrevet det i en bog, som du har læst, er fuld af løgn. Simpelhen fuld af løgn.

for det første. er hinduismen, den engelske kolonimagts skabelse. Før deres tilstedeværelse i Indien, var der ikke én hinduistisk retning, men mange forskellige religøse retninger, der delte guder, historier, osv. Det er der stadig. Brahmanisme(hinduisme), kali-tilbedere, hare krishna, shivatilbedere, ganesh-tilbedere, osv. og et utal af lokale stammereligioner, der har meget lidt med Brahmanisme. De var dog ikke mere ens, end hvis man samlede alle jøder, kristne og muslimer under en religiøs paraply, og sagde, at det er den samme gud, historie, personer, de tilbeder i 3 variationer, så derfor kalder vi den for jehovaisme. eller europæisme, ligesom ordet hinduisme, fordi man taler hindi/sanskrit i vedaerne og blandt brahmanerne( det herskende religiøse klasse). FÅK.... DET ER FANDME EN LANG HISTORIE. MIN POINTE ER, at Job, og shiva intet har med hinanden at gøre.

så lige den der e-meter ting.

jeg har faktisk engang, ca. for en 10 år siden, prøvet den der e-meter dims, du omtaler jakob.
Jeg vil dog være meget påpasselig med tilskrive e-meteret noget større betydning, end en tændstikæske, med fem ledninger i.... Jeg gav ingen udsving da jeg holdte de to stænger i hånden, og den søde dame som betjente apparatet, forsøgte at få den til at give udsving, ved skrue på en knap på siden af dimsen.(<- sikkert modstanden i strømkredsløbet).
Min ven som var med, fik den derimod til at slå helt vildt ud.... Den søde dame kunne ikke, lige forklare hvordan det hang sammen, men hun var sikkert på at der var noget galt med mig, og at jeg helt sikkert ville have noget ud af, at købe en bog med titlen "dianetik", eller sådan noget lignende. - nu har jeg aldrig været meget for færdigretter og frysepizzzaer, hverken som fysisk eller åndelig føde. Dvs. at jeg aldrig har troet på EN færdig løsningsmodel, for alting i verden, selv når ca. fem ledninger og dame med en æske, fortæller mig, at det er for mit eget bedste.

Michael da! Tror du ikke en religion som mener at romvesener som lignet oss, og hadde jernbaner som vi hadde i halvtresserne og tresserne, og romskip som lignet DC-8-maskiner dumpet døde sjeler i vulkaner på jorden, kan hjelpe deg?

(Jackob er helt sikkert av en annen oppfatning, om han har tillatelse til å uttale seg om Xenu-emnet fra sin capo)

Schmidt-Rasmussen skriver:

"Scientology blev også anerkendt i Zimababwe og Zambia tidligere på året og er i gang med at undervise topembedsmænd fra Zimbabwe i god regeringsførelse efter scientologiske principper, hvilket der mildest talt må siges at være brug for."

Det undrer mig ikke. Scientologi er en røversekt, og det er i sagens logik, at de skulle hjælpe røverregimer som Zimbabwes i hvordan de kan udnytte og forarme landets indbyggere yderligere, og det kan man godt sige, at Zimbabwes regime "mildest talt må siges at være brug for".

Sagen er, at scientologi blev grundlagt af L. Ron Hubbard som en pengemaskine for hamselv og sine nærmeste arbejdere, som fortsætter forretningen efter hans død. Deres eneste rigtig ærinde er at lokke usikre folk til dem, og frarøve dem så mange penge som muligt, lige som andre skøre sekter.

Den forheværende andenrangs science fiction, Ron Hubbard kan citeres for en udtalelse, som underbygger dette. Han sagde: "Writing for a penny a word is ridiculous. If a man really wants to make a million dollars, the best way would be to start his own religion."

Derfor mener jeg ikke, at det skulle forbydes i Tyskland eller andetsteds. Det skulle afsløres og undersøges grundigt af skattevæsnet og andre.

En gang tidligt i 70erne, blev jeg standset på Strøget i København af en smuk ung dame, som spurgte mig om jeg ville prøve en personlighedstest. Da mine danske færdigheder ikke var så stærke dengang, talte hun engelsk til mig, og så gik jeg ind i en bygning lige ved siden af Strøget, hvor der stod ingenting om scientologi. Så blev jeg præsenteret med et spørgeskema på engelsk, med over 100 spørgsmål, om alle mulige ting, inkl. hvor tit jeg onanerede, og andre nærgående spørgsmål af samme slags. Jeg svarede på dem, og bagefter blev præsenteret med en slags tegning som skulle vise de "negative" aspekter af min personlighed. Så sagde jeg hvad så. Så prøvede den smilende smukke dame at overtale mig til at købe "Dianetics" af L. Ron Hubbard til ca.75 kr., som dengang var en betydelig pris. Så foreslog jeg, at de skulle hellere forære eller låne den til mig, hvis de ønskede, at jeg skulle læse den. Så holdt hun op med at smile, gik ud af lokalet, og blev erstattet af en vred fyr, som beskyldte mig for at spilde deres tid, og sagde, jeg skulle skrubbe af med det samme, hvilket jeg gjorde. Siden undersøgte jeg lidt, hvem de egenlig var, og opdagede, at de havde et skib i Københavns havn, som den gang skulle fungere som scientologis hovedkvarter. Måske var L. Ron Hbbard om bord.

Siden blev det klart for mig, at det var en svindelsekt.

Jeg visste at denne sekten antaster folk på gaten (risikerer jeg fremdeles å bli det i Oslo?), men at "religion" var såpass kapitalistisk virker jo fullstendig hinsides. Bortsett fra jødene, som helst holder religionen til seg selv (altså ikke-misjonerende) er da vitterlig alle misjonærer interessert i å få ut sitt budskap til flest mulig, ikke å selge mest mulig (jfr. de ulike misjoner man har i Danmark, mormonere som reiser verden rundt for å tale, eller besøk den lokale moskéen - det er budskapet de ønsker du skal ta til deg, istedetfor å ta dine penger - bibler, koraner etc deles gratis ut).

Dessuten er det umulig ikke å være skeptisk til en "religion" som mener at anerkjennelse av den baserer seg på at skattevesenet fritar en dekkorganisasjon hvis uttalte mål handler om menneskerettigheter (se Kristeligt Dagblad) og ikke om religionen selv! Forøvrig tror jeg det er riktig av Tyskland å overvåke å forby denne "religionen", hvor konen til grunleggeren blan annet er dømt for tyveri fra og overvåkning av myndighetsorganer i USA, samtidig som den forsøkte å få et tidligere kritisk medlem innlagt på sinnsykehus! Dette var i dens spede begynnelse, noe før Jehu ble stoppet på Strøget.

Tyskland har erfaring med eksklusive, kriminelle organisasjoner og kjenner godt til hva slike kan få til, selv med få midler og pøbler som medlemmer, og definerer ganske riktig scientologisekten som forfatningsstridig.

Jeg vil også opplyse om at scientologisekten er den eneste "religionen" (om man skal sammen den med ordentlige trosretninger) som hemmeligholder vesentlige deler av sin lære, visstnok fordi informasjonen er så farlig at man kan dø av den hvis man ikke er rik nok (dette og følgende fra Wikipedia; da sekten selv nekter å opplyse noe om, eller er meget ullen omkring slike "farlige emner" er dette en av de få kilder man har, og som man dessverre må bruke da sekten selv ikke ønsker å offentliggjøre noe av dette materiale). Dette kan sammenlignes med hvordan indoktrinering foregår på ekstreme koranskoler eller av andre fundamentalister; forskjellen er at mens fundamentalister trekker ut deler av den (godt kjente) offentlige lære og vrir dette til det nærmest ugjenkjennelige, er dette en del av læren hos de rike scientologer.

Scientology er en religion og som alle andre religioner farlig og skadelig for alm. mennesker (hjernevaskeri) og til gavn for magtsyge magthaver og kapitalister.

It is all bussiness...

Det skal ikke accepterers og dog heller ikke respektereres, men et forbudt er dens mere til gavn. Religioner skal ikke forbydes, for det er den eneste måde vi kan befrie os for dem.
Pris den dag Gud forlader mennesket.

En ting jeg sårn overordnet undre mig gevaldigt over er hvorfor nogen overhovedet ville bøje og neje for en "gud" i første omgang, selvom det blev bevist der var en. Er folk virkelig så små og ynkelige at de ikke har mere tilovers for dem selv og deres kære at de kaster alt væk til fordel for deres "general". ja for at sige det lige ud religiøse mennesker er sku en flok små røvslikkere. hvorfor kan i ikke bare tro på jer selv og det gode i kan gøre her i verden inden det er slut, skal der virkelig være en premie i enden..........

Hvad jeg undrer mig endnu mere over er, at visse rimeligt intelligente mennesker kan tage en "religion" seriøst, når den opererer med "E-metre" og den slags pseudo videnskab.

"E-meter" :-)