Note
Læsetid: 1 min.

Søren Gade besøger danske soldater i Irak

Udland
12. december 2007

Forsvarsminister Søren Gade (V) nåede en lynvisit på den danske ambassade i Bagdad, inden han blandt andet hilste på de 55 soldater fra helikopterbidraget i Basra, som indtil 31. december skal løse observationsopgaver for briterne. Gade brugte lejligheden til at rose de danske soldaters indsats, selv om han erkender, at situationen i Irak fortsat vanskelig: "Men forbedringer i sikkerhedssituationen over de seneste måneder har givet anledning til forsigtig optimisme. Det er således forventningen, at den irakiske regering meget snart overtager ansvaret for sikkerheden i hele den sydlige del af landet," sagde Søren Gade.

ritzau

Serie

Dengang i 00'erne

Seneste artikler

 • For den enkelte familie er én dræbt altid én for meget

  27. juli 2010
  Hvad enten det er med udviklingsbistand eller soldater er Danmark parat til at gøre en forskel i verden, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V). Hun mener, danskerne er klar til at gå i krig igen uden FN-mandat, hvis det er det, det kræver
 • 'Vi skal ikke lade os skræmme, og vi skal kæmpe for vores værdier'

  24. juli 2010
  Danske politikere skal have kniven for struben og et anslået antal dræbte soldater på bordet, når de sender Danmark i krig, mener Søren Espersen (DF). Men det tør vi jo ikke, siger han. Folket derimod er parat til at kæmpe for Danmarks nye internationale rolle
 • 'Jeg har gjort op med mig selv, hvad det indebærer at beordre andre i kamp'

  23. juli 2010
  Forsvaret har i dag fuldført forandringen til et moderne militær, der har til kerneopgave at gå i krig i udlandet. Forsvarschef Knud Bartels er den nye mand i spidsen for det hele, og han har for længst gjort sig klart, hvad det koster at føre krig
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her