Note
Læsetid: 1 min.

To nye lande med i euroen

Udland
31. december 2007

Det cypriotiske pund og den maltesiske lira synger på sidste vers. Nytårsnat bliver de to små lande med en times forskydning medlemmer af euroen, som herefter gælder i 15 af de 27 EU-lande. På forhånd er det ikke entusiasme, der præger de 1,19 millioner nye borgere i Euroland, som i forvejen tæller 317 millioner mennesker. Meningsmålinger på de to middelhavsøer har nemlig vist, at borgerne frygter snyd, når priserne på dagligvarer skal regnes om fra den gamle til den nye valuta. Ligesom da Slovenien blev euromedlem for et år siden, er der pr-kampagner og forsøg på at hindre handlende i at skrue priserne kunstigt op.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her