Note
Læsetid: 1 min.

Uro efter Kibakis valgsejr

Udland
31. december 2007

Kenyas præsident, Mwai Kibaki, vandt i går endnu en femårig periode på posten ved et omstridt valg, der fik titusinder af oppositionens tilhængere til at drage hærgende gennem gaderne. Oppositionens præsidentkandidat, Raila Odinga, afviste valgresultatet og bekendtgjorde, at han mandag vil aflægge en alternativ ed som præsident i en af hovedstaden Nairobis parker. Mens røg bølgede op over Nairobis slumkvarterer, blev Kibaki taget i ed, mindre end en time efter at valgresultatet var offentliggjort. Den 76-årige Kibaki opfordrede ved edsafgivelsen til national forsoning og til, at alle kenyanerne accepterer valgresultatet. Det officielle valgresultat, der blev vist på kenyansk tv, viser, at Kibaki fik 4.584.721, mens Odinga fik 4.352.993 stemmer. Under den tre dage lange optælling af stemmer har det føget med beskyldninger om valgsvindel.

ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her