Læsetid: 1 min.

Zuma valgt til ny formand for ANC

19. december 2007

Jacob Zuma blev i går valgt som ny leder af Sydafrikas regerende parti, ANC. Det skete efter at have besejret præsident Thabo Mbeki ved en afstemning på en partikonference. Zuma vandt med støtte fra i alt 2329 delegerede, mens Mbeki fik 1505, oplyste Dren Nupen, lederen af partiets valgkommission. Udfaldet af afstemningen betyder, at Zuma er bragt i position til at blive Sydafrikas præsident efter valget i 2009, hvor Mbeki i henhold til forfatningen skal træde tilbage uden at genopstille. 3900 delegerede fra ANC deltog i afstemningen om, hvem der skulle være partiets formand.

ritzau/AFP

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu