Note
Læsetid: 1 min.

Diskrimination i svømmehal

Udland
30. januar 2008

Det var diskrimination, da to muslimske kvinder blev bortvist fra en svømmehal nær Göteborg med den begrundelse, at de havde for meget tøj på, afgjorde landsretten i går. Kvinderne, der blev tilkendt en erstatning på 20.ooo svenske kr. hver, var taget i svømmehallen med deres børn, men de skulle ikke selv svømme og havde skiftet til langærmede t-shirts og hovedtørklæde for at kunne holde øje med deres børn fra bassinkanten. Men personalet bad kvinderne om at skifte til noget lettere, da man mente, at kvindernes påklædning var en sikkerhedsrisiko, da de ikke kunne foretage en livreddende indsats, hvis det skulle blive nødvendigt.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her